Gazete Vatan Logo

Dedelerinin şehit olduğu yerde iftar!

Dedelerinin şehit olduğu yerde iftar!

Çanakkale Zaferi’nin 99. yılında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, 99 şehit ve gazi torunu ile iftar düzenledi. Şehitler Abidesi’ndeki iftara 5 bin kişi katıldı

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı, Çanakkale Zaferi’nin 99. yılında 99 şehit ve gazi torunu, Çanakkale Şehitler Abidesi’nde bir iftar programı düzenledi. İftar programına, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ile İstanbul’dan ilçe başkanları katıldı. Üçüncüsü düzenlenen 5 bin kişilik iftar programında, Filistin, Bosna Hersek, Suriye, Azerbaycan ve Kıbrıs’tan gelip Çanakkale’de şehit veya gazi olan askerlerin torunları da katıldı.

‘Dedemizin mezarını arıyoruz...’

Rudina Ebu Araf: “Ben Kudüs’ten geliyorum. Eşimin büyükbabası Çanakkale’de şehit oldu. İsmi Mehmet Ali’ydi. Burada çok sayıda şehidin adı Mehmet Ali ile başlıyor. Soy isim olmadığı için hangi mezar ona ait bilmiyoruz. 3 yıldan bu yana bu etkinliğe katılıyoruz. Ben bu organizasyonu yapanlara ve bizi davet edenlere teşekkür ediyorum. Bu arada Filistin’e şu anda bombalar yağıyor. Tüm dünyanın duyarsız kalmamasını ve dua etmesini istiyorum. “

Haberin Devamı

‘Babacığım 16 ay burada savaştı...’

Fehmi Tantan: “Ben Sakarya’dan geliyorum. Babam bu topraklarda gazi oldu. 1979’da vefat etti. Kendisi savaşa gönüllü olarak katıldı. 16 ay boyunca savaştı. Bu organizasyon sayesinde buraya gelip şehitlerimizi tekrar yad ediyoruz.”

‘Dedemin günlüğü Başbakan’a’

Yüksel Öz: “Ben de Sakarya’dan geliyorum. Annemin dedesi İbrahim Ağa burada gazi oldu. Buraya gelince çok fazla duygulanıyorum. Başbakan Erdoğan’a gelmesi halinde savaştan kalan bir günlüğü hediye etmek istiyorum. Umarım gelir. Gelmese bile bir gün o günlükleri bir gün kendisine ileteceğim.”

‘Dedem bu topraklarda şehit oldu...’

Şakir Keşhur: “Dedem Filistin topraklarından gelip burada savaştı. Babam onun burada manga komutanı olarak savaştığını söylüyor. Ben onun ismini taşıyorum ve gurur duyuyorum. Ramazan organizasyonu sayesinde de onun şehit olduğu topraklara geldim.”