Gazete Vatan Logo

Dedektif anne kreş kapattırdı

Tuzla’da oğlu, ‘Kreşte bize dayak attılar’ deyince öfkelenen anne, dedektif gibi çalıştı. Temizlikçi olarak kreşte işe girdi, çektiği dayak ve çıplak tuvalet görüntülerini ailelere gönderdi. Veliler savcılığa koştu ve Milli Eğitim Müdürlüğü kreşi kapattı

Dedektif anne kreş kapattırdı

İstanbul Tuzla’da özel bir anaokulundaki dayak ve kötü muamele skandalını kendi çocuğu da aynı okulda eğitim alan ve kreşte temizlikçi olarak çalışmaya başlayan Zeynep Atasever ortaya çıkardı. NTV’nin haberine göre; anne Atasever, bir süredir Özel Şirin Afacanlar Anaokulu’na giden oğlu, kreşte topluca tuvalete götürüldüklerini ve dayak yediklerini anlatınca büyük bir şok yaşamış. Oğlunun ve diğer çocukların yaşadıkların ispatlamak için çalıştığı yerden ayrılarak kreşe temizlikçi olarak giren Zeynep Atasever, “Oğlumun anlattıklarıyla şoke oldum. Kreşte çalışmak için okulun sahibine yalvardım. Beni işe aldılar. Çocuklara karşı okul sahibinin tavrı çok sertti. 70 öğrenciye sadece iki öğretmen vardı. Çalıştığım süre boyunca delil topladım. Her gün küçücük çocukları dövüyor. Çocuklar kendini ifade edemiyor. Delil toplayıp polislere ve velilere durumu anlatmak için sabırla bekledim. Görüntüleri çekince de kreşten ayrıldım. Videoları ailelere ulaştırdım” dedi.

Su parası için toplu tuvalet

Ortaya çıkan görüntülerde 15-20 çocuk iç çamaşırsız halde topluca tuvaletlerini yapmaya zorlanıyordu. İddiaya göre kreş sahibi su faturası fazla gelmesin bir kez sifon çekilsin istiyor. Olayın ortaya çıkmasının ardından aileler önce okula gittiler ama kimseyle görüşemeyince soluğu savcılıkta aldılar. Skandalın ortaya çıkması üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü’nün soruşturma başlattığı anaokulu kapatıldı.

Haberin Devamı

Olay kreşten ‘Eğitime ara verdik’ mesajı

Tuzla’daki anaokulunun sahibi ve Müdürü Güler M. görüntülerin ortaya çıkmasının ardından okulunu kapatarak kayıplara karıştı. Telefonlarını açmayan Güler M. velilere de şu mesajı gönderdi: Daha önce kurumumuzda çalışan kötü niyetli bir çalışanımız tarafından 3-4 çocuk ihtiyaçlarını gidermek üzere tuvalete götürülmüş ve götürülen aynı şahıs tarafından görüntüleri çekilerek basına ve bazı velilere internet vasıtasıyla gönderilmiştir. Bu durumdan haberimiz olunca derhal savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Fakat aynı kişi ile birlikte hareket eden bazı velilerin kurumumuza baskın ve saldırması sonucu çocukların etkilenmemesi için adli soruşturmada gerçek açığa çıkıncaya kadar geçici bir süre eğitimimize ara verme kararı aldık. Bize kurulan bu kumpas neticesi ölçülemeyecek maddi-manevi kayıp ve üzüntü içerisindeyiz. Bu durumu bilgilerinize saygı içinde sunuyoruz.

Haberin Devamı