Gazete Vatan Logo
Magazin Dede Korkut hikayeleri hayat buluyor

Dede Korkut hikayeleri hayat buluyor

Deli Dumrul'un çekimleri Avanos'ta başlandı

Tarihte Oğuz dönemine ait hanlarımızın savaşları, aile ilişkileri, aile bağları, dostluk, saygı ve birlik beraberliğini anlatan Dede Korkut hikayeleri beyazcamda hayat bulacak. TRT'ye çekilen 12 Dede Korkut hikayelerinin anlatıldığı televizyon filmlerinin çekimlerine Ürgüp Avanos'ta başlandı.

İlk film Deli Dumrul için Burak Sergen, Işıl Sergen ve Demir Karahan kamera karşısına geçti. Ekip çekimler için 8 ay boyunca Avanos'ta kalacak.

Yönetmenliğini Atilla Candemir'in yapımcılığını Uğur Böceği Film Yapım'ın üstlendiği 400 yıl aradan sonra tekrar hayat bulacak olan Dede Korkut hikayeleri 90 dakikalık tv dizisi olarak ocak ayında TRT'de haftada bir prime time kuşağında yayınlanacak.

Deli Dumrul, Salur Kazan, Salur Kazan Tutsak Düşünce, Uruz Tutsak Düşünce, Tepegöz, Boğaçhan, Bamsı Beyrek, Kan Turalı, Yiğerek, Ermen, Beyker'in Ölümü ve Segrek olarak 12 bölümden oluşacak olan televizyon filmi 7'den 77'ye herkesi ekran başına kilitleyecek.

Aşırı sıcaklar ve o dönemin kıyafetleri ekibin çalışmasını zorladı

Aşırı sıcaklarda oldukça zorlanan ekip, Avanos'un kuru çöl sıcağında saatlerce ter döktü. Deli Dumrul'u oynayan Burak Sergen'e çekimlerde eşi Işıl Sergen eşlik ediyor. Burak ve Işıl Sergen filmde de gerçek hayatta olduğu gibi karı-kocayı canlandırıyor. Sıcak havalarda tarihi kıyafetlerle kamera karşısına geçen Burak Sergen "Kıyafetler ve mekan çok güzel. Güzel bir hikaye çekiyoruz ancak sıcaklar bizi zorluyor. Herkes tişört ve şortla dolaşırken biz o dönemin ağır kıyafetleriyle çekim yapıyoruz" dedi.

200 oyuncu 1500 yardımcı oyuncu rol alacak

Burak Sergen, Sümer Tilmaç, Macit sonkan, Demir Karahan, Işıl Sergen, Demet Tuncer, Ulgar Manzakoğlu, Serdar Özer, Halef Tiken, Gülşah Şahin, Aybüke Karakullukçu, Nihal Menzil, Funda Cen, Mehmet Polat, Özhan Dağseven, Atilla Engin, Rüçhan Gürel, Rüçhan Çalışkur, Güray Kip, Faruk Akgören, Uğur Aslanoğlu, Engin Yüksel gibi 200 oyuncunun yer alacağı televizyon filminde 1500 yardımcı oyuncu da yer alacak.

TRT'de yayınlanacak olan film ayrıca Türkçe'yi ve lehçelerini konuşan Orta Asya ülkelerinde, Kıbrıs, Kuzey Irak, Türklerin yoğun olarak yaşadıkları Balkan ve Avrupa ülkelerinde ayrıca kullanılacak olan evrensel sinema dili sayesinde tüm dünya ülkelerindeki televizyonlarda yayınlanacak.


Foto Galeri için tıklayınız...

Haberin Devamı