Gazete Vatan Logo

DEAŞ sempatizanı Özbek terörist

İsveç polisi, Stockholm’de 4 kişinin öldüğü kamyonlu saldırıyı düzenleyen teröristi havalimanı yakınlarında gece takibiyle yakaladı. Özbek asıllı inşaat işçisi teröristin DEAŞ sempatizanı olduğu açıklandı.

DEAŞ sempatizanı Özbek terörist

İsveç’te başkent Stockholm’de 4 kişinin hayatını kaybettiği saldırının şoku sürerken, olayla ilglili soruşturmada yeni bulgular ortaya çıkıyor. İsveç hükümeti ve polis olayın bir terör saldırısı olduğunu belirtiyor. Polis yetkilileri, saldırganın ele geçirildiğinden yola çıkıyor. Polis sözcüsü cuma akşamı Arlanda Havalimanı yakınlarında yakalanarak tutuklanan şüphelinin kamyonu süren kişi olması ihtimalinin çok yüksek olduğunu açıkladı. Savcılık daha önce yaptığı açıklamada, gözaltına alınan kişi hakkında ‘terör eylemi ile cinayet işleme’ şüphesi bulunduğunu belirtmişti. Yetkililer söz konusu kişinin kimliği hakkında kamuoyuna bir açıklama yapmadılar. İsveç “Aftonbladet” gazetesi ise, gözaltına alınan kişinin radikal İslamcı terör örgütü DEAŞ üyesi 39 yaşında bir Özbek olduğunu duyurdu. Teröristin 4 çocuk babası bir inşaat işçisi olduğu belirtildi.

Kamyonda patlayıcılar

Saldırıda kullanılan kamyonda patlayıcı madde bulunduğu ve etkisiz hale getirildiği polis tarafından açıklandı. Saldırganın daha büyük bir eylem peşinde olduğu anlaşıldı. İsveç Başbakanı Stefan Löfven, 10 gün boyunca ülke sınırlarında herkesin kontrol edileceğini duyurdu. İçişleri Bakanı Anders Ygeman da, ‘bir zanlının ya da olası yardımcılarının ülkeyi terk etmesinin engellenmesi için’ kontrollerin 20 gün daha uzatılabileceğini açıkladı. İsveç Başbakanı Löfven, Stockholm’de meydana gelen saldırı sonrası düzenlediği basın toplantısında teröristlerin ‘insanların korku içinde olması ve hayatlarını normal bir şekilde devam ettirememelerini’ hedeflediğini, ancak ‘Teröristler İsveç’i asla yenemeyecekler, asla’ diyerek, ülkenin buna izin vermeyeceğini belirtmişti.

Haberin Devamı