Gazete Vatan Logo

DEAŞ Mekke’de mi?

S.Arabistan’da Mescid-i Haram’a düzenlenecek intihar saldırısı, Suudi polisi tarafından engellendi. Canlı bomba kendini patlattı. Eylemde ilk şüpheli daha önce ‘Kabe’yi yıkacağız’ diyen DEAŞ...

DEAŞ Mekke’de mi?

Suudi Arabistan’ın Mekke kentinde Müslümanların kıblesi Kabe’ye ve onu içinde barındıran Mescid-i Haram’a düzenlenecek bir terör saldırısı, Suudi polisi ve istihbaratının operasyonuyla engellendi. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mansur el Turki, dünyanın en büyük camisini hedef almak için hazırlık yapan saldırganın güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarla etkisiz hale getirildiğini belirtti. Bir canlı bombanın polisle çatıştıktan sonra kendini patlattığını açıkladı.

Aranıyordu

Olayda 6’sı yabancı 11 kişi yaralandı. Ardından Suudi polisi ve istihbaratı eylemde parmağı bulunan diğer kişileri yakalamak için operasyon başlattı. Güvenlik güçleri biri kadın 5 kişinin Mekke ve Cidde’de gözaltına alındığını söyledi. Saldırganın güvenlik güçlerinin terörizim suçlamasıyla “arananlar listesi”nde olduğu vurgulandı. Ancak kimliği konusunda bilgi verilmedi. DEAŞ daha önce yayınladığı aylık dergisinde Suudi Kralı’nı kâfir olarak nitelendirmiş ve Kâbe’yi yıkma sözü vermişti.

‘Hacıları öldüreceğiz’

DEAŞ Kâbe ile ilgili olarak “Allah’ın izniyle Şeyhimiz El-Bağdadi önderliğinde Mekke’de taşlara ibadet edenleri (Hacıları) öldürecek ve Allah’ın yerine ibadet edilen Kabe’yi de yıkacağız!” demişti.

Haberin Devamı