Gazete Vatan Logo

DEAŞ’ın kampından dönüşte yakalandılar!

Fransa’nın verdiği istihbarat üzerine harekete geçen İstanbul emniyeti, dün Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir Fransız çifti yakaladı. Karı-koca ve üç çocuklarının 9 ay boyunca Suriye’deki DEAŞ kamplarında kaldığı öğrenildi

DEAŞ’ın kampından dönüşte yakalandılar!

Fransız makamlarından 3 Mart’ta İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine, Türkiye’de bulunan Fransız vatandaşı R.M. isimli kadının 2 erkek ve 1 kız çocuğuyla terör örgütü DEAŞ’a katılmak üzere yasa dışı yollardan yurt dışına çıkabilecekleri yönünde bilgi verildi. Polis yaptığı çalışmalar kapsamında dün sabah saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda şüpheli R.M., eşi F.P. ve 2’si erkek 1’i kız çocuğuyla Fransa’ya gidecekleri sırada yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edileceği öğrenildi.

Kocasının peşinden...

Gözaltına alınan Fransız kocanın DEAŞ’a daha önce katıldığı ve Suriye’deki kamplara gittiği öğrenildi. Eşi R.M.’nin de üç çocuğuyla birlikte kocasının peşinden önce Türkiye’ye geldiği daha sonra kaçak yollarla Suriye’ye geçtiği belirtildi. Çiftin burada üç çocuklarıyla birlikte yaklaşık 9 ay DEAŞ kamplarında kaldığı, sonrasında ise kaçak yollarla yine Türkiye’ye giriş yaptıkları tespit edildi. Ülkelerine dönmek için geldikleri havalimanında gözaltına alınan ailenin, örgütün kamplarında çatışmalara katıldığı ve örgütsel faaliyetler içinde de yer aldıkları öğrenildi. Ailenin DEAŞ’ın dağılmaya başlamasıyla birlikte ülkelerine örgüt tarafından geri gönderildiği iddialar arasında.

Haberin Devamı

Eskişehir’de 10 gözaltı

Eskişehir emniyeti, kent merkezinde operasyon düzenlendi. Operasyonda DEAŞ terör örgütüyle irtibatlı oldukları iddiasıyla Irak uyruklu 10 kişi gözaltına alındı. Evlerinde arama yapılan şüpheliler sorgulanmak üzere TEM Şubesi’ne götürüldü.