Gazete Vatan Logo

DEAŞ’a savaş açtı

Filipinler lideri Duterte, DEAŞ’a bağlılık yemini eden Maute militanlarının saldırılarda bulunduğu Mindanao eyaletinde sıkıyönetim ilan etti.

DEAŞ’a savaş açtı

Filipinler’in Mindanoa eyaletinde DEAŞ bağlantılı militanların güvenlik güçlerine ve hükümet binalarına saldırması üzerine 60 günlük sıkıyönetim ilan edildi. Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, DEAŞ’a bağlılık yemini eden Maute militanlarının Marawi kentindeki hükümet binalarına saldırmaları üzerine sıkıyönetim ilan etme kararı aldığını açıkladı. Gelişmelerin ardından Rusya ziyaretini kısa keserek ülkesine dönen Duterte, Mindanao’nun komşu eyaleti Visayas’la başkent Manila’nın bulunduğu Luzon eyaletlerinde de sıkıyönetim ilan edebileceğini belirtti.

Baskın tetikledi

Militanlarla güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların, Ebu Seyyaf örgütünün lideri Isnilon Hapilon’un Marawi kentinde saklandığı düşünülen bir eve polislerce baskın yapılmasının ardından patlak verdiği belirtiliyor. Yüzü aşkın militanın, aralarında bir cezaevi ve iki okulun da bulunduğu çok sayıda binayı ateşe verdiği, çıkan çatışmalarda en az 2 asker ve bir polisin öldüğü kaydedildi. Yetkililer, militanların baskın düzenledikleri bir kilisede Rahip Chito Suganob ve 11 kilise çalışanını rehin aldığını da duyurdu. Militanlar, operasyonların sona ermemesi halinde rehineleri öldürme tehdidinde bulundukları söyleniyor.

Haberin Devamı

‘Başını kestiler’

Duterte dün yaptığı açıklamada, Marawi kenti yakınlarında Malabang polis şefinin militanlar tarafından başı kesilerek öldürüldüğünü kaydetti.