Gazete Vatan Logo

DBP Diyarbakır İl Başkanı tutuklanma talebiyle adliyede

DİYARBAKIR’da kepenk kapatma çağrısında bulunduğu için gözaltına alınan DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hafize İpek, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi

DBP Diyarbakır İl Başkanı tutuklanma talebiyle adliyede

Hafize İpek, geçen salı günü kentte kepenk ve kontak kapatma ile hayatı durdurma eylemi çağrısı yaptı. Çarşamba günü kentte kepenkler kapatılırken, belediye otobüsleri sefere çıktı. İpek, çarşamba günü polis tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Emniyetteki soruşturması bugün tamamlanan İpek, adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan İpek, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İPEK VE 3 PARTİLİ TUTUKLANDI
Diyarbakır’da kepenk kapatma çağrısında bulunduğu için gözaltına alınan DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hafize İpek ile 3 partili sevkedildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.
Geçen salı günü Diyarbakır’da kepenk ve kontak kapatma ile hayatı durdurma çağrısı yapan ve bu nedenle polis tarafından gözaltına alınan DBP İl Başkanı Hafize İpek ile esnaflara işyerlerini kapatmaları için bildiri dağıtan partililer Cemal Gidici, Ahmet Bağca ve Kerem Aktaş, Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından bugün Adliye’ye sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan İl Eşbaşkanı Hafize İpek ile Cemal Gidici, Ahmet Bağca ve Kerem Aktaş sevk edildikleri mahkeme tarafından ’Örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçlamasıyla tutuklandılar.

Haberin Devamı