Gazete Vatan Logo

Dayanamayıp direğe çıkanlar...

Arınç ‘kahkaha’ eleştirilerine cevap verdi

Dayanamayıp  direğe çıkanlar...

Bülent Başbakan Yardımcısı Arınç, kadınların herkesin içinde yüksek sesle kahkaha atmaması gerektiği yönündeki sözlerini eleştirenlere yine tartışmalı yanıt verdi.

Arınç öğlen namazını dün Rifat Hisarcıklıoğlu Camii’nde kıldı ve cemaatle bayramlaştı. Gazetecilerin kadınların kahkaha atmasına ilişkin sözlerini hatırlatması üzerine Arınç, özetle şunları söyledi:
“Bir buçuk saatlik konuşmadan bazılarının anladığı sadece kadınlar sokakta kahkaha atmasın sözüdür. Ne kadar iğrenç, ne kadar çirkin, ne kadar temelsiz bir yakıştırmadır. Lütfen bir daha dinlesinler ve lütfen bu eleştirileri yapanlar benim konuşmamı ister instagram’a, ister twit hesabına, ister facebook’a, istediği yerden koysunlar.
Yapay kahkahalar
Ben orada asıl erkekleri de muhatap alıyorum. Bazı sanatçılar kahkaha atarken fotoğraflarını çekip gönderiyor. Şöhret elinizden gittiği zamanlarda içkiyle, alkolle ya da böyle yapay kahkahalar atarak kendinizi farkettirmeye çalışıyorsunuz. Eşlere olan sadakati, bir kenara atarak kocasını bırakıp sevgilisiyle tatile çıkanlar pişti oldu haberleri, birbirlerine el sallamalar, Allah saklasın, direği gördüğü zaman dayanamayıp direğe çıkanlar... Size kızmanın ötesinde belki ancak acıyabilirim.”
Sizin Gazze’den haberiniz var mı?
Arınç dış basında çıkan haberlerle ilgili de şunları söyledi: “Buradan birtakım servislerle İngiltere’de, Amerika’da veya başka basın organlarında Türkiye aleyhine ‘hükümetin sözcüsü bile böyle laf söyledi’ diye birtakım servisler yapılıp, haberler yaptırma gayreti varsa hiç uğraşmasınlar önce o basın organlarına dönsünler desinler ki; ‘sizin Gazze’de yaşananlardan haberiniz var mı? Bin 200 insanın öldüğünü, bunlardan yarısından fazlasının bebekler ve çocuklar olduğunu biliyor musunuz?”
Dış basında haber : Şaka gibi
Arınç’ın, kadınların herkesin içinde kahkaha atmaması gerektiğine dair sözleri dış basında da geniş yer buldu. Arınç’ın açıklamalarını gülünç olarak nitelendiren Danimarka gazeteleri, sözlerin nefret ve öfke yarattığını savundu. İngiliz Times gazetesi “Bu bir şaka değil: Türk Başbakan Yardımcısı kadınlara kahkaha atmamasını söylüyor” başlığını kullandı. Guardian ve BBC de Arınç’ın sözlerine yer verdi.
‘Kahkahayla’ basın açıklaması
İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde çoğu kadın yaklaşık 500 CHP’li, Arınç’a tepki gösterdi. CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven “Cinayete kurban giden kadınlar kahkaha attıkları için ya da iffetsiz oldukları için mi öldürüldüler? Yani öyle bir algı yaratılıyor ki sanki o kadınlar öldürülmeyi hak ediyor. Hükümetin amacı, kızları ve kadınları eve kapatmak. Bunun IŞİD’den ne farkı var” dedi. Partililer, toplu fotoğraf çektirip kahkaha attıktan sonra birbirleriyle bayramlaştı.

Haberin Devamı