Gazete Vatan Logo

Dayan Tuğra bebek!

KONYA’da üçüncü tüp bebek denemesinde hamile kalan, ancak tansiyonu yükselince 16 hafta erken ameliyata alınan anne 310 gram bebeğini dünyaya getirdi.

Dayan Tuğra bebek!

10 yıldır bebek sahibi olmayı isteyen Mehmet ve Saniye Karacan çiftinin üçüncü tüp bebek denemesinde umut doğdu. Hamile kalan Saniye Karacan, Prof. Dr. Ali Acar tarafından takip edildi. Hamileliğin 24. haftasında Karacan’ın tansiyonunun düştüğü ve bebeğe giden kanın azaldığı belirlenince Prof. Acar başkanlığındaki ekip tarafından ameliyata alınan Saniye Karacan’ın bebeği sezaryenle dünyaya geldi. 310 gram olarak doğan minik bebeğe ‘Tuğra’ ismi verildi. Annenin durumunun iyi olduğunu, bebeğin ise Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altında tutulduğunu ifade eden Prof. Acar, “Bebek 16 hafta erken doğmuş oldu. Akciğer sorunu yaşanıyor. O sorunu çözülebilirse yaşama şansı büyük. Ama zor hasta dediğimiz gruptan. Dünyada en küçük bebek 280 gram olarak geçiyor. Bizim hastamız 310 gram civarında. Yaşarsa dünyadaki en küçük yaşayan bebeklerden biri olacak” dedi.

Buruk bir sevinç yaşıyorum

Baba Mehmet Karacan da 11 yıllık evli olduklarını belirterek, “Şimdi buruk bir sevinç yaşıyorum. İçim içime sığmıyor” ifadesini kullandı.Anne Saniye Karacan ise “Daha bebeğimi göremedim. Ancak çok mutluyum. Hastaneden çıkar çıkmaz, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisi süren bebeğimi görmeye gideceğim” diye konuştu.

Haberin Devamı