Gazete Vatan Logo

Davutoğlu: Yargıda bir darbe yapmaya kalkıştılar

Başbakan Ahmet Davutoğlu Gümüşhane'de seçim mitinginde konuştu.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

* 'Bu topraklarda bir daha darbecilere, paralelcilere meydanı bırakmayacağız' diye söz verdik.

* Biz başka hocalara benzemeyiz. Biz bu topraklarda doğduk, bu topraklarda öleceğiz. Bize yaban diyar yakışmaz. Gerçekten milletin önüne hoca unvanıyla çıkanların ilk vazifesi o milletle yaşamak, o milletle düşünmek, o milletin bağrında toprağa girmektir. Allah şahittir ki bazı hoca adı altında yurtdışından bu kumpası yapanlar, onlar işte o hocalık unvanını da hak etmezler. Milletle birlikte bu topraklarda yaşamayı da hak etmezler.

* Dün yargıda bir darbe yapmaya kalkıştılar. Asliye Hukuk Mahkemesi yetkili olmadığı halde yasaların tümüyle dışına çıkarak, haklarında dava yürüyen tutuklularla ilgili tahliye kararı aldı. Yetkin yok, yasal hiçbir zemini yok. Niye bunu yapıyorlar biliyor musunuz, hala şunu demeye çalışıyorlar, 'paralel olarak biz buradayız, güçlüyüz'. Ben de onlara Gümüşhane'den sesleniyorum. Devlet olarak, millet olarak biz de buradayız, bu meydandayız, meydanı size bırakmayız. Meydanı Pensilvanya'dan gelen talimatlarla hareket eden hakimlere, savcılara bırakmayız. Bu memleket sahipsiz değil.

* Millet bize, biz size emanetiz. AK Parti kadrolarının bu emanetine sahip çıkmaya var mısınız? -Pensilvanya'dan bir talimat aldılar. Şimdi bizde kayıtları var. Hapishaneden çıkarılsınlar diye talimat var. Biz yurtdışından yargıyı yönetmek isteyenlere karşı yargının tam bağımsızlığı, tarafsızlığı dedik.

* Bu çete şimdi hala buradayız demenin peşinde. Hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Yargıda şu ya da bu örgütlenmenin Türk yargısını esir almasına izin vermeyeceğiz.

* Birileri yargıyı emirleri altına almak isterlerse buna izin vermeyeceğiz.

* KPSS sorularını çaldılar. Buradaki bu halkın çocukları sınavlara hazırlandı. Birileri ise kendi çocuklarına sınav soruları verdi. Bu mu dindarlık? Bir hoca olarak hep isyan ettim.

* Milli irade seferberliği ilan ediyoruz.

Haberin Devamı