Gazete Vatan Logo

Davutoğlu tek aday

AK Parti bugün 5. olağan kongresini yapacak. Genel Başkan Yardımcısı Atalay: “Kongremizde tek adayımız Genel Başkanımız Ahmet Bey ve tek listemiz var”

Davutoğlu tek aday

AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi, 12 Eylül Darbesi’nin yıl dönümünde yani bugün Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Geniş güvenlik önlemlerinin alınacağı kongre için, yaşanan terör olayları nedeniyle coşkulu bir program hazırlanmadı. Kongreye başta AK Parti’nin kurucuları olmak ve üst düzey noktalarda görev almış isimleri de davet edildi.

‘Huzurlu kongre’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, “Kongremizde tek adayımız Genel Başkanımız Ahmet Bey ve tek listemiz var. Yarın burada çok huzurlu, bütünlük ve birlik içinde tek genel başkan adayımız ve tek MKYK listesi ile bir kongre yapacağız” dedi. Atalay, şu bilgileri verdi:

1071 otobüs

- Bin 445 delege oy kullanaca. Yaklaşık 40 bin kişinin katılacağını planlıyoruz. Yaklaşık 12 bini bu salon içinde olacak. Ülkemizin her köşesinden, 81 ilden 1071 otobüs kalkacak.

- Delege olmayan 433 eski milletvekilimiz, 16 bakan ve bakan yardımcısı, 30 başkan yardımcısı, 63 kurucu il başkanı, 25 MKYK yedek üyesi ve 687 eski il ve ilçe başkanımız da bu kongreye katılacak. Partimizin kuruluşundan bu yana bütün kadrolarımızın buluştuğu bir toplantı olacak.

Haberin Devamı

HDP davet edildi

- 11 siyasi parti ve çok sayıda STK davet edildi. Partiler şunlar: “BBP, HDP, CHP, Demokrat Parti, DSP, MHP, Hür Dava Partisi, Doğru Yol Partisi, Saadet Partisi, Anavatan Partisi, Çoğulcu Demokrat Partisi.”

- Kongreyi ulusal ve uluslararası basın kuruluşlarından toplam 800 basın mensubu takip edecek.

Seçim startı verilecek

- Genel başkanımız açılış konuşmasında seçimin de ilk startını vermiş olacak.

3 dönem ne olacak?

- “Bir tüzük komisyonu kuruldu. Bildiğiniz 3 dönem meselesi dışında birkaç konu daha olacak. Sürprizlerimiz olacak.

Bahçeli’ye tepki: Provokatörlük!

MHP’nin çözüm süreciyle ilgili yargıya başvurması hakkında düşünceleri sorulan Atalay, “Türkiye bir hukuk devleti. Herkes kendince gerekli gördüğü durumlarda yargıya başvurur. Ama son günlerde MHP’nin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, üç beş konuşmasında benim ismimi zikrediyor. Hedef gösteriyor. Yaptığı tam bir provokatörlüktür” dedi.

Haberin Devamı