Gazete Vatan Logo

Davutoğlu Symbol Kocaeli Köprülü Kavşağı'nı inceledi

Başbakan Davutoğlu Symbol Kocaeli Köprülü Kavşağı'nı ziyaret etti

• Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kocaeli'nde halen inşaatı süren Avrupa’nın en büyük karma projelerinden Symbol Yaşam Merkezi'nin hemen önünde yer alan ve uzun yıllardır ödenek bulunamadığı için yapımı bir türlü gerçekleştirilemeyen Symbol Kocaeli Köprülü Kavşağı'nı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kocaeli ve D-100 Karayolu'ndaki trafiğin rahatlaması noktasında çok önemli bir fonksiyonu bulunan Symbol Kocaeli Köprülü Kavşak projesi 24 Milyon TL bedelle Kavanlar İnşaat'ın finansörlüğünde tamamlanarak, Mayıs 2015 içerisinde kullanıma açılması hedefleniyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz günlerde Kocaeli İl Kongresi sırasında, Symbol Kocaeli ve Köprülü kavşak projesinin bölgeye olan önemli katkısını görmek amacıyla, yapımı süratle devam eden projenin şantiyesine giderek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalarını yakından inceleyen Davutoğlu, ''bölgedeki yoğun trafiği rahatlamasını sağlayacak önemli bir proje''sözleriyle projenin öneminin altını çizdi.

Türk sanayi ve ticaret hayatında çok önemli bir yere sahip olan Kocaeli'nin yoğun trafik sorunlarına da çözüm olacak kavşak projesi Kasım 2014'te Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kavanlar Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan arasında imzalanan protokolle hayata geçirildi. Symbol Kocaeli Kavşak projesinin tamamlanmasıyla beraber, gerek şehir içi gerekse şehirlerarası trafikte önemli rahatlamalar sağlanacak.

Haberin Devamı

Kavanlar İnşaat'ın herhangi bir bedel almadan yapımı üstlendiği projenin bedelinin 24 Milyon TL olduğuna değinen Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan şunları söyledi:

"Sayın Başbakanımızın projemizi ziyaret etmeleri devletimizin Kocaeli'ne ne kadar önem verdiğinin göstergesidir. İş adamlarımız ve firmalar artık tüm hizmetleri devletimizden beklememeliler. Bilindiği üzere özellikle uluslararası firmalar ve bazı Türk firmaları da artık kaynaklarının bir bölümünü ülkelerin ve vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda kullanmalıdır. Biz firma olarak Kocaeli halkını iyi tanıyoruz. Onların ihtiyaçlarını iyi analiz ediyoruz. Bunun sonucunda da ticari başarılarımız geliyor. Ayrıca halkımızı tanıma avantajımızı yine sosyal sorumluluk projelerinde ve toplumsal ihtiyaçları da iyi görerek, kaynaklarımızın doğru yere gitmesi noktasında başarılı çalışmalara imza atıyoruz. Symbol Kocaeli Köprülü Kavşak projesi de bunlardan birisi. Bu güne kadar eğitim ve benzeri birçok sosyal sorumluluk projeleri için firma olarak 50 Milyon TL harcadık. Ve ihtiyaçlar doğrultusunda ülkemize hayırlı projeler yapmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda Sayın Başbakanımıza projemizi ziyaret ederek yaptığı katkıdan dolayı şahsım ve tüm çalışanlarım adına teşekkür ederim."

Haberin Devamı