Gazete Vatan Logo

Davutoğlu: O resim hiç gözümün önünden gitmiyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Abdullah Kurdi'ye, "Bizim, sizin gibi yüreğimiz yandı, hala o resim hiç gözümüzün önünden gitmiyor" dedi

Davutoğlu: O resim hiç gözümün önünden gitmiyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bodrum'da sığınmacıları taşıyan botların batması sonucu hayatını kaybeden Suriyeli Aylan Kurdi'nin babası Abdullah Kurdi'yi kabul etti.

Başbakanlık Resmi Konutu'nda dün gerçekleştirilen kabulde Davutoğlu, Abdullah Kurdi'ye, "Bizim, sizin gibi yüreğimiz yandı, hala o resim hiç gözümüzün önünden gitmiyor" dedi.

Eşi Sare Davutoğlu'nun da selamını ileten Başbakan Davutoğlu, Aylan'ın çok küçük yaşta vefat ettiğini ancak büyük bir miras bıraktığını belirterek, "O olmasaydı, Suriyeli mültecilerin dramını kimse anlamayacaktı. Eğer biz yüzlerce toplantı yapsaydık, kampanyalar yapsaydık Aylan'ın o resmi kadar etkileyici olmazdı. Çok kısa süre yaşayıp da arkasında bu kadar güzel ve etkileyici bir miras bırakmış bir çocuğa sahip olmak sizin için de büyük bir şereftir, onurdur. Onun için biz o andan itibaren Aylan'ı da sizleri de bütün ailenizi de bizim ailemiz kabul ettik ve bundan sonra da hep böyle olacak. Hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısınız hem de bizim öz ailemizsiniz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Baba Kurdi'nin, Türkiye'nin Suriyeli mültecilere yardımları ve verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etmesi üzerine ise Davutoğlu, "Bu bizim vazifemiz, yoksa ahirette Aylan'ın huzuruna nasıl çıkarız? Siz bizim kardeşimizsiniz, Arap da olsa, Kürt de olsa, Türkmen de olsa hepiniz kardeşimizsiniz. Aramıza ara, fark koymak isteyenler hiçbir zaman başarılı olamazlar. Tekrar 'Allah size sabır versin' diyorum ve bu sabırda hep yanınızda olacağız. Artık Aylan ismi bütün dünyada biliniyor" ifadelerini kullandı.