Gazete Vatan Logo

Davutoğlu'nun elindeki sargının nedeni belli oldu!

AK Parti olağanüstü kongresinde başbakanlığı bırakacak olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, son resmi ziyaretini Bosna Hersek’e yaptı. Davutoğlu’nun sağ elinin uçaktan indiği sırada sargılı olması ise dikkat çekti.

Davutoğlu'nun elindeki sargının nedeni belli oldu!

Davutoğlu’nun eli Konya ziyaretinde fazla el sıkmasından dolayı incindiği belirtildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bekir İzetbegoviç’in de katıldığı törenle, restorasyonunu Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) yaptığı Banya Luka şehrindeki Ferhadiye (Ferhadpaşa) Camisi’ni hizmete açtı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in de katıldığı törene Musevi ve Hıristiyan din adamları da katıldı. Eşi Sare ve kızı Hacer’in de eşlik ettiği Davutoğlu, törendeözetle şunları söyledi:

İZZETBEGOVİÇ’LE AĞLADIK

“23 sene önce Ferhadiye Camisi barbarca dinamitlerle yıkıldığında ben Malezya’da Boşnak öğrencilerimle haberi aldığımda acıyı gönlümde hissetmiştim. Büyük lider, hepimizin lideri, bilge insan, Aliya İzzetbegoviç oraya geldiğinde beraber ağlamış, beraber hüznünü yaşamıştık. Şimdi 23 sene sonra Ferhadiye Camisi’nin açılışında bulunmak benim hayatta tattığım en büyük onurlardan biridir. Emin olunuz şu anda Aliya İzzetbegoviç’in ruhu da bu güzel olaydan haberdardır.

Bizim burada niçin bulunduğumuzu kimse sorgulamasın, biz burada kardeşlik, insanlık, çok kültürlü bir Bosna Hersek için bulunuyoruz. Buradaydık, buradayız, burada olacağız, ebediyete kadar. Bosna Hersek’i parçalamak, bölmek, ayırmak isteyenler aslında insanların yüreklerini ayırmak isterler. Dünyada çok az şehirde Saray Bosna’da olduğu gibi cami, kilise, havra yan yanadır. Belki bir Saraybosna’da bir de İstanbul’da.

EY BİLGE İNSAN

Haberin Devamı

Konuşmamın sonunda Aliya İzzet Begoviç’e hitap etmek istiyorum. Ey bilge insan, ey büyük lider, mekanın cennet olsun, ruhun şad olsun. Uğrunda insanlık dersi vererek yürüttüğün mücadelenin bugünkü sahipleri bizleriz. Bil ki bu emanete sonuna kadar sahip çıkacağız.”

KİRALIK UÇAKLA GİTTİ

BAŞBAKAN Davutoğlu Bosna Hersek’e THY’den kiralanan uçakla gitti. TC ANA uçağının Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın hizmetinde olması, TC-TUR uçağının ise teknik imkanlardan dolayı Bosna’ya inemeyecek olması sebebiyle Davutoğlu için ilk kez uçak kiralandığı kaydedildi. Davutoğlu’nun sağ elinin uçaktan indiği sırada sargılı olması ise dikkat çekti. Davutoğlu’nun eli Konya ziyaretinde fazla el sıkmasından dolayı incindiği belirtildi.

Haberin Devamı