Gazete Vatan Logo

Davutoğlu'ndan sosyal medya açıklaması! Neden kapatılıyor?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, özel bir televizyon kanalında gençlerin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu'ndan sosyal medya açıklaması! Neden kapatılıyor?

Başbakan Ahmet Davutoğlu Habertürk'te soruları yanıtladı.

İşte Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Bir genç yanıma geldi. "Efendim biz mahsunuz bizim İstiklal Madalyamız henüz gelmedi" dedi. İstiklal Madalyası'nı belediyeye teslim ettik ama gençlerimize emanet ettik. 2003'ten bu yana ilk defa Bakanlar Kurulu'nu burada topladık. Şanlıurfa bizi bağrına bastı.

Niye Şanlıurfa'yı tercih ettik? Burada bir mesajı da ülkemize vermek istedik. Ortadoğu'da etnik ve mezhep çatışmaları yaşanırken Şanlıurfa bu istiklal ruhunu sürdürürse örnek olur. İnşallah Şanlıurfa sonsuza dek bu madalyayı taşır ve bir daha bu madalyayı hak etmek için mücadele vermek zorunda kalmaz.

Lisede çok iyi futbol oynardım, Hala da oynarım. Son olarak seçim kampanyası sırasında oynadım 4 gol attım. Biz Cumhurbaşkanımızla geçmişten beri iyi paslaşırız.

Soru: Her olaydan sonra sosyal medya kapatılıyor ama bu TT oluyor. Madem çözüm değil neden bu yapılıyor?

Bu kadar iletişim teknolojisinin ilerlediği bir zamanda hiçbir şeyi engellemek mümkün değil ama Ankara'da bir olay oldu. Orada o anda öylesine kötü görüntüler oldu ki. Böyle bir olayda kardeşinizin, bir yakınınızın olay yerinde olduğunu düşünün. Burada bir karar almak zorundasınız. Dünyanın her yerinde terör olayları sonrası kontrollü engelemeler yapılabiliyor. O anda teröristlerin amaçlarını yaymak için de kullanılabiliyor. Onu engellemek içinde olabiliyor. Yasin Börü olayında sosyal medya kullanılarak eylem planlanması oldu. Bu sebeple bu yasaklar oluyor. Daha sonra normal düzene giriyor. Bu bir araç. Onu işlevselleştiricek olan kimse kullanıcılar. Bazı terör olaylarının organizasyonları şifreli bir şekilde sanal medya üzerinden yürütülüyor. Madem bu kadar genç bir arada toplandı bir whatsapp grubu kurun. Arada bir haberleşiriz.

Haberin Devamı

Soru: İİBF'nin bazı bölümleri iş bulamıyor. Taşeron işçi meselesi biraz karıştı. Nasıl olacak?

Ben de İİBF mezunuyum ama iş bulabildim. Bitirdiğiniz okul önemli. Bölüm de önemli ama önemli olan sevdiğiniz işi yapmak ve azimle çalışmak. Burada bir şey anlatayım. Hayatımda bilerek hiç yalan söylemedim. Üniversite sınavına hazırlanıyorum. "Annem illa doktor olacaksın" dedi. Bense iktisat okumak istiyordum. Niye gelişmiş ülkelerden bu kadar geriyiz diye soruyordum. İktisat okumaya karar verdim. O zaman akla ilk gelen şey doktorluktu ama benim için en temel mesele zihnimdekini gerçekleştirmekti. Tercihlerimde en başa iktisat bölümünü yazdım. Ondan sonra hep tıp bölümlerini yazdım. Hiç pişman değilim. Arzu ettiğim şeyi yaptım. Ne istiyorsanız o işi yapmalısınız. Bir yaşlı kedi bir genç kedinin kuyruğunu yakalamak için etrafında döner. Yaşlı kedi derki ben o kuyruğu hiç yakalayamadım ama önüme doğru yürüdüğümde o hep arkadan geldi. Bizim üzerimize düşen şey sizin bu korkudan arınmanız. Sadece geçen sene bir milyon iş alanı oluşturduk. Aziz Sancar'ı düşünün. Eğer aşkla severseniz iş sizi bulur, siz işi bulursunuz. Taşeron konusunda da kafanız karışmasın. Bu bir yaraydı. Uzun bir dönem statüleri konusunda ciddi sıkıntılar yaşandı. 700 bine aşkın vatandaşımıza kamuda iskan hakkı vereceğiz.

Haberin Devamı

MERKEZ BANKASI'NA BAŞKAN ATANMASI

Haberin Devamı

Merkez Bankası ehliyet ve liyakatın öne çıktığı bir kurumdur. Hükümetlerle Merkez Bankası'nın yakın çalışması ekonominin ilerlemesi için önemli. Erdem Başçı'nın çok önemli katkıları oldu. Süreklilik önemli. Bu anlamda çok güvediğimiz bir arkadaşımız Murat Çetinkaya geldi. Murat Bey de güvenimizi hep kazanmış bir arkadaşımızdı. Erdem Bey'i OECD'ye büyükelçi olarak göndereceğiz. Önemli olan bir mevkide kalmak değil, onu sürekli bir şekilde devam ettirmektir.

KİMLİK BİLGİLERİNİN SIZDIRILMASI

Bakanlar Kurulu'nda çok detaylı ele aldık. Bir vilayetimizde ana muhalefet partilerimizdeki kişilere bu bilgiler veriliyor. Onlar da yapmaması gereken şekilde partiye veriyor. Bu yolla bunlar çıkıyor. Bu devletin herhangi bir mekanizmasından çıkmış değil. YSK'daki bilgiler dışarı çıkmış.

KILIÇDAROĞLU'NUN RAMAZANOĞLU HAKKINDAKİ SÖZLERİ

İnsanlar dillerini buna alıştırmamalılar. Deyimler sözlüğüne bakmakla olmaz. Karaman'daki olay hakkında 'Bunu yapanlar alçaklardan alçaktır' dedim. Kılıçdaroğlu, sanki bizden tepki gelmemiş gibi, o çocuklara kendi öz çocuğu gibi bakan kadının hukukunu yok etmiştir.

Haberin Devamı

ÇÖZÜM SÜRECİ AKIBETİ

Yüzyılın, uzun ve zorlu bir yüzyıl olduğunu hepimizin görmesi lazım. O zaman, Osmanlı Devleti'ni tasfiye eden sömürgeciler, Osmanlı Devleti'ni tasfiye ederken içindeki farklı grupları birbirine düşman ederek Osmanlı Devleti'ni parçaladılar. Ve biz son sığınağımız olarak hep beraber bir vatan içinde buluştuk. Bu vatan içindeki herkes bir ortak tarihi paylaşmak bağlamında bir ve eşittir. Ortak vatanı paylaşmak bağlamında da eşit vatandaştır. bu tasvirin yetersiz olduğunu düşünen bazı çevreler bu yüzyıl içinde birçok kez bu vatanı parçalamak, bu vatan içindeki insanları birbirine düşürmek, daha da küçük bir parçaya indirip Türkiye'yi zayıf ve tehlikesiz bir devlet haline dönüştürmek için büyük çaba sarf ettiler.

Bazen bunu kendi başbakanımızı idam etmeye kadar götüren darbeciler üzerinden, bazen PKK gibi terör örgütleri üzerinden bu devletin milletle buluşmasını engellemeye çalıştılar. Biz 2002'den bu yana AK Parti hükümetleri olarak bütün vatandaşlarımızın dilini, örfünü, geleneğini hepimizin ortak değeri olarak gördük. Hiçbir vatandaşımızın etnik mezhebi dolayısıyla aşağılanmasına izin vermedik.Bütün yasakları biz kaldırmaya ahdettik. Bu yasaklar insan doğasına aykırı. Her dil kutsaldır.

Önemli olan o dillerle neyi söylediğiniz. Yunus Emre'nin güzel Türkçesi de Feqiye Teyran'ın güzel Kürtçesi de bizim için aynıdır. Birbirinden ayırmayız, koparmayız.Onun için çok geniş özgürlükler alanı açtık. Her şey Türkiye'de konuşulur hale geldi. Demokratik açılım dedik önce buna, sonra Milli Birlik ve Kardeşlik Dedik. Sonra Çözüm Süreci dedik. Hep aradığımız şey herkesin bu ülkeye kendini aynı ölçüde ait hissetmesi. Ben Konyalı olarak ne kadar ait hissediyorsam bir Diyarbakırlı olarak aynı ölçüde ait hissetmesi. Bunu da büyük ölçüde başardık.

Çözüm süreci bütün bu başarıların üzerinde 2013'te başlatıldığında artık şiddet ve teröre dayalı mücadele dilinin tamamen terki, sadece siyaset diliyle ne kadar sorun varsa bunun tartışmasını başlatmak üzere başlatıldı.Cumhurbaşkanımız iki emanet diyerek Olağanüstü Kongre'de bana hitaben, bir Çözüm Sürece, iki Paralel'le mücadele size devrettiğim iki önemli emanettir diyerek zikretti. Biz bu kadar iyi niyetli çalışmalar yürütürken Başbakan olduktan sonra ben hemen bir mekanizma kurup silahların bir an önce terki üzerine çalışma yaparken, hatırlarsanız 6-7 Ekim olaylarında Kurban Bayramı'nı millete zehir edecek şekilde silah, bomba, molotof kokteylleriyle şehirlerimizi yakıp yıktılar. İki zorlu seçim geçirmemizi fırsat bilerek, o ortamda herkesin oyunu rahat kullanabilmesi için ne kadar zorluk çektiğimizi biz biliriz. Silahlanma çağrısı yaptılar. Her yerde insanları şiddete teröre teşvik ettiler.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMASI

Ben Başbakanım 'Başkanlık sistemine geçersek ben ne olurum' diyemem. Bundan Allah'a sığınırım. Hesabi olanlar değil, hasbi olanlar kazanır. Anayasanın ruhu kısıtlayıcı olmamalı. Anayasanın ruhu Parlamenter sistemde de olur, Başkanlık sisteminde de. Benimle Cumhurbaşkanı'nın düşüncesi bir olmasa çok sıkıntı çıkardı. Şimdi ben bunu bilmeme rağmen Başkanlık olmaz desem ruhumu kaybetmiş olurum. Benim için önemli olan çarpık 12 Eylül anayasasını değiştirmek. Tek ilgilendiğim şey 81 vilayetimizde güvenlik sorunu var mı, huzur var mı?