Gazete Vatan Logo

Davutoğlu'ndan flaş açıklama

Davutoğlu'ndan flaş açıklama

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Milletimize verdiğimiz sözleri günü gününe gerçekleştireceğiz. Söylediklerimizi eksiksiz yaparız. Bizim siyasetimizin böyle bir ahlaki zemini vardır.

AB zirvesinde süreçte önemli aşamalar kazandık. 3.5 yıl sonra yeni bir fasıl açıldı. Önümüzdeki dönemde 5 kritik faslın daha açılması içim müzakerelerimizi sürdürüyoruz. AB'nin evrensel normlarında bulunan değerler bizim de değerlerimizdir. AK Parti olarak AB normlarına yönelik hedeflerimizden şaşmayacağız. Türkiye Avrupa kıtasının bir parçasıdır. Avrupa tarihi biz olmadan yazılamaz. Avrupa'nın geleceği biz olmadan tayin edilemez.

Ara Güler Cumhurbaşkanı'nın fotoğraflarını çekti diye adeta linç edilmeye çalışıldı. İnşallah önümüzdeki dönemde sevgisizliğin yerini muhabbet alacak. Bunlar bizim toplumumuza yakışan haller değil.

Muhalefet partileriyle diyalogdan yana bir tavır sergiliyoruz ama aynı tavrı onlardan göremiyoruz. Yapıcı eleştirilerini dikkate alacağımızı ifade ettik. Bugün de söylediklerimizin arkasındayız.

Haberin Devamı

Biz önce vatandaşlarımızın sonra da onları temsil eden siyasi partilerin taleplerini dikkate alırız. Coğrafyamızın sıkıntılar yaşadığı dönemde birlikteliğimizi sergilemek durumundayız. Ama muhalefette siyasi ahlaka aykırı bir anlayışla karşı karşıyayız. Bizi şikayet edecekleri tek merci milletimizdir ama yabancı basına bizi şikayet edenler var. Yalan ve iftiralarla ülkesini karalayanlar var. Teröre destek verenlerin yalanları da bitmek bilmiyor. Eş başkanlardan biri Kurşunlu Camii havadan bombalandı deniliyor. Mehmetçiğin birinci vazifesi kutsal mekanları korumaktır.

Bu terör destekçisi partinin eş başkanları, grup başkanvekilleri heralde yarın Moskova'ya gidecek. Türkiye özgür bir ülke, herkes istediği yere gidebilir. Bunda hiçbir sıkıntımız yok. Neden 2 ay önce, 1 sene önce gitmediler? Neden bu ülkenin hava sahasını ihlal ettikleri için kriz yaşadığımız bir ülkeye hem de bu zamanda gidiyorlar? Bunlar milletle beraber hareket etmektense Türkiye ile kimin bir derdi varsa onlarla işbirliği yapmayı ahlak edinmişler.

Haberin Devamı

Seçmenden aldığı oya ihanet eden bir yapı var karşımızda. Bunların derdi Güneydoğu'daki vatandaşlarımızın hak ve hukuk mücadelesi değil. Terörle mücadelede tüm vatandaşlarımız yanımızda. CHP'li bir milletvekili de sarin gazı iftirasını attı. Sayın Kılıçdaroğlu, 'Böyle dediyse senin partide işin yok diyeceğiz' dedi ama bir adım atılmadı.

CHP'YE SARİN GAZI TEPKİSİ
Kardeşlik bu topraklarda ebediyen var olacaktır. CHP'li bir milletvekili de sarin gazı iddiasını ortaya attı. Kılıçdaroğlu, CHP'li bir vekil Türkiye Cumhuriyeti'ni bu şekilde suçlarsa kusura bakma senin bu partiden yerin yok diyebilirdi. Ama diyemedi. Milletimiz her şeyin farkında. Biz enerjimizi buna harcamayacağız. İşte ana muhalefet partisinin ve terör destekçilerinin amacı bu. Biz milletle birlikte yola çıktık.
HALKIMIZLA GÜVENLİK GÜÇLERİMİZİ KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İSTİYORLAR
Terör örgütü Şırnak'ta MArdin'de hendekler kazıyor, camileri okulları yakıyor. Güvenlik güçleri ile halkımızı karşı karşıya getirmek isteyen kirli bir tezgah içindeler. Vatandaşlarımız metin olsunlar. Herkesin hayat hakkını korumak asli vazifemizdir. Türkiye kamu düzeninden hiç bir şekilde geri adım atmayacaktır. Terörden ve şiddetten zarar gören yurttaşlarımızın yaşadığı zararı karşılayacak güçteyiz.
Biz vatandaşlarımızı değil namerde merde dahi mahkum etmeyiz. Sur dahil bir çok ilçede yaşayan esnafımız ciddi kayıplar yaşadı. Esnaflarımızın kapyıpları giderilecek. 3 aylık vergi beyannamelerini ve sigorta borçlarını 31 Ağustos 2016 yılına kadar erteledik.
Geçtiğimiz yıldan itibaren okul önlerine barikatlar kurmak saldırılar düzenlemek gibi eylemlerle karşılaştık. Çok ayıda okul kullanılmaz hale getirildi. Bu yıl da çocuklarımızın eğitmini engellemek isteyen saldırılarla karşı karşıya kaldık. Her öğrencimiz bizim kendi evlatlarımızdır. Onların geleceklerini katletmek isteyen kim olursa olsun karşılarında bizi göreceklerdir.
Başta Silopi ve Cizre'deki öğretmenlerimizi yasak kalkana kadar izinli saydık.
Esnafın vergi ve prim borçları Mayıs ayına kadar uzatıldı.
RUSYA'YA ÇOK SERT TEPKİ
Bölgemizde bir çok sıkıntı yaşanıyor. Bu yaşananlar ülkemizi de etkiliyor. Biz bölgemizde sadece barış ve kardeşlik istiyoruz. Suriye ve Irak'ta yaşananlar ciddi sorunlara neden oluyor. Suriye'de yaşanan her olumsuzluk Türkiye'yi etkiliyor. Kargaşayı büyütmek için müdahil olan taraflar var. Orada bulunmalarına neden olarak DEAŞ'ı gösteriyor. Ama Rusya'nın Suriye'de yabancı güç istemiyoruz diyen Rusya'nın 4198 sortiden sadece 391'i DEAŞ'a yöneliktir. Diğerleri ılımlı muhaliflere ve sivillere yöneliktir. İdlip'teki saldırı ise şiddetle kınıyoruz.
Neden Halep'i, İdlip'i masum sivilleri bombalıyorsunuz. İster Rusya olsun ister başka zalim bir ülke olsun kim ki masum Suriye halkını bombalarsa biz onların karşısındayız. Rusya, sovyetik palavralardan vazgeçcerek dosluk ve saygıyla yaklaşmak zorundadır. Suriye toprakları Rusya'nın emperyal hedeflerinin bir parçası olmayacaktır.
Kuzey Irak ve Irak'ta bulunan bütün askerlerimiz Irak'ın toprak bütünlüğüne saygılıdır. Terör olduğu sürece orada bulunmayı sürdüreceğiz.
İsrail'le ilişkiler
Biz bırakın müzakerelerde, gece rüyalarımızda bile Gazze'yi, Kudüs'ü unutmayız.İsrail ile ilişkilerimizin kesilmesi Mavi Marmara'da vatandaşlarımızın şehit edilmesiyle ilgilidir. Bu olayda İsrail'in sorumluluğu sabittir. Biz olayın ardından İsrail ile ilişkilerimizin normale dönmesi için, özür, tazminat ve Gazze'ye ambargonun kaldırılması şartlarımızı ilettik. Birincisi yerine getirildi. Türkiye, İsrail'e özür dileten ilk ülke olma onurunu da yaşamıştır. Diğer şartların yerine getirilmesi için görüşmeler sürüyor. Olumlu bir seyir izlemekle birlikte nihai bir sonuç ortaya çıkmamıştır. Yapılan spekülasyonlar dikkate alınmamalıdır. Gazzeli kardeşlerimize desteğimiz sürecektir.
Ankara'daki yangın sebebiyle Osmanlı Pazarı esnafımıza geçmiş olsun diyorum. Dükkan başına 30 bin TL yardım yapılması kararı aldık

Haberin Devamı