Gazete Vatan Logo

Davutoğlu'ndan flaş açıklama

Başbakan Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte konuşmasından satır başları:

28 Şubat'ın son kalıcı izleri de siliniyor. Dikkat ediniz, 28 Şubat'ta tanklar Sincan'da yürümüşlerdi; 27 Mayıs'ı, 12 Mart'ı, 12 Eylül'ü hatırlatırcasına. 28 Şubat'ın bu seneki yıldönümünden birkaç gün önce bu sefer Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kudretinin timsali olan tanklar, Suriye'de Süleyman Şah'ın kutsal emanetini korumak üzere yürüdü.

Çözüm sürecinde uygulamaları takip edeceğiz.

Çözüm süreci hedefine ulaşıyor. Terörden zarar görenlere gereken desteği verdik. Çözüm süreciyle yeni bir dönem başladı.

Adım adım her türlü yasağı kaldırdık. Cumartesi günü yapılan açıklamayla yeni bir aşamaya geldik. Üç hususa dikkat çekmek istiyorum, yeni bir dönem başlıyor. Birincisi ortak aidiyet duygusunun güçlendirilmesi. 77 milyon vatandaşımızın bu ülkeye tam bir ortak aidiyet bilinciyle bağlanması en önemli teminatımızdır. Tarihdaşlık ve vatandaşlık. Şimdi düşününüz Alparslan’ın Malazgirt’e yürüyen ordusunda Türkler de Kürtler de vardı. Selahaddin Eyyübi’nin ordusunda da vardı. Sarıkamış’a yürüyen gençler her etnik ve mezhebi gruptan gençlerdi. Çanakkale’ye yürüyen gençler de istiklal için yürüyen gençler arasında bu toprakların bütün evlatları vardı. Ortak tarihdaşlık bilincimizi korumaya devam edeceğiz. Bu ortak tarihi aşıp hani ki onlar da bizim medeniyetimizin parçasıdır, Osmanlı ve Selçuklu’yu unutturarak değil, Mezopatamya’da oradaki Eyyubileri Akkoyunluları unutturarak bu milletin fertleri arasında iki ayrı tarih varmış gibi bilinç oluşturmaya çalışanlara karşı, biz inadına Alparslan’ın Süleyman Şah’ın o yolda yürüyenlerin takipçisiyiz demeye devam edeceğiz. Bu yürüyüş gibi son şah Fırat operasyonunda Karakozak’a yürüyenler arasında Türkiye’nin her yerinden askerlerimiz vardı.İç Güvenlik Paketi çözüm sürecinin önünü açacak bir tedbirdir. Artık bu toprakların dağı da, merası da, türküleri de şen olacak. Tarihdaşlık bilincimizi koruyacağız.

Haberin Devamı

Demokrasinin olduğu yerde şiddet olmaz. Hiçbir şekilde silahlı mücadele haklı değildir. Türkiye'nin hiçbir yerinde terörün dili olmaması lazım. Kimin ne derdi varsa tartışacağı yer TBMM'dir.

Haberin Devamı

Silahları bırak çağrısının ardından bir oyalama olursa kamu düzeni olduğu yerde hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz.Türkiye'de bir daha kardeş kavgasına izin vermeyeceğiz.

Kimin ne derdi varsa başvuracağı makam millettir. Silah değil millettir, terör değil halktır, savaş değil barıştır. Biz önümüzdeki dönemde de her şeyi tartışmaya açığız. Demokratik yolla getirilebilecek her hususu tartışırız ama 2013'te olduğu gibi yine eğer silahları bırak çağrısının ardından oyalama başlar, silahlar başka şekillerde gündeme getirilmeye kalkılırsa, şimdiden buradan sesleniyorum; kamu düzeni söz konusu olduğunda hiçbir taviz vermeyeceğimizin de herkes tarafından bilinmesi lazım.

Bugünün hakkını herkes vermek zorundadır. AK Parti başından beri ilkeli davrandı. Devletin birliğini, dirliğini, beraberliğini ve istikbalini hiçbir zaman tartışma konusu yapmadı. Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet demeye devam etti

Haberin Devamı

8 Mart'ta Mardin'de GAP eylem planını açıklayacağım. Cumartesi'den beri partilere bakıyorum. CHP'nin bu dönemde bu sürece muhalefet partisi sorumluluğunda destek vermesidir.
Sayın Bahçeli ağır ithamlarda bulundu. Sayın Bahçeli şehitlerimizi istismar ederek bir yere varamazsınız. Irak ve Suriye etnik mezhebi olarak bölündü. Neden buralarda ortak aidiyet yoktu. Maliki mezhepçi bir politika yürüttü. Esed Halep'e yıllarca gidemedi.
MHP, bu istismar diliyle kaybeder. HDP'lilere sesleniyorum: Dolmabahçe'de başka şeyler konuşulurken bazıları başka şeyler konuşuyor. Bu ikircilikli dili bıraksınlar. Onlar kaybeder.

Selamlaşma kampanyası başlatıyorum. Türkiye'de herkes birbiriyle selamlaşsın ve seçime, 7 Haziran sandığına giderken, kim hangi partiye oy verirse versin, herkes el ele barış için yürüdüğünün bilincinde olsun.

Engelli vatandaşlarımızdan kendi işlerini kuranlara 36 bin Türk Lirasına kadar hibe vermeyi kararlaştırdık. Yine 250 milyon fidan dikme kampanyası başlatıyoruz. Bunun için de İŞKUR bünyesine altı ay fidan dikme ve bakım için 120 bin vatandaşımızı istihdam edeceğiz

Haberin Devamı