Gazete Vatan Logo

Davutoğlu'ndan BM'ye Türkmen mektubu

Türkiye, Rus ve Esad bombardımanına maruz kalan Bayırbucak Türkmenlerini BM gündemine taşıyor. Reuters’ın haberine göre Başbakan Davutoğlu, bir mektup yazarak BM’yi toplantıya çağırdı.

Davutoğlu'ndan BM'ye Türkmen mektubu

İngiliz haber ajansı Reuters, Başbakanlık kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Türkiye’nin Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırıları görüşmek üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni toplantıya çağırdığını duyurdu. Kaynaklar, Türkiye’nin konuyla ilgili Güvenlik Konseyi’nin dönem başkanlığını yürüten İngiltere’ye bir mektup gönderdiğini belirtti.





Kerry ile görüşüldü

Haberde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konunun istihbarat boyutunu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la görüştüğü kaydedildi. Reuters, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu’nun da konuyu ABD’li mevkidaşı John Kerry ile telefonda görüştüğünü duyurdu. Davutoğlu önceki günkü açıklamalarında, “Birleşmiş Milletler’de temaslarımız sürüyor. BM Güvenlik Konseyi’ne mektuplar gönderdik” ifadelerini de kullanmıştı.



Dışişlerine talimat

Geçen hafta Rusya Suriye’deki hava operasyonlarına devam ederken, Türkiye’den “IŞİD değil, Türkmen Dağı’ndaki Türkmenler hedef alındı” açıklaması gelmiş ve ardından Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağırılmıştı. Önceki gün TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, Sinirlioğlu’na konuyu BM’de gündeme getirmesi için gerekli talimatları verdiğini söylemişti.

Haberin Devamı