Gazete Vatan Logo

Davutoğlu'dan Bahçeli'ye yanıt!

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Başbakan'ın konuşmalarından satır başları şöyle;

* (Bahçeli'ye cevap olarak) Milliyetçilik dersi vermeye kalkanlar önce bayrağı her yerde dalgalandırsın.

* Albayrak her yerdeydi albayrağı her yere götüren tek bir kadaro var o da AK Parti'dir. Kimse bize milliyetçilik dersi vermesin. Cumhurbaşkanımız Afrika'ya gidiyor eleştiri ben Avrupaya gidiyorum eleştiri. O albayrağı her yere biz götürüyoruz. Gazete arşivlerine baksınlar albayraktan hilal kaldırılmak istendi.

* Diyarbakır'daki konuşmalarımdan muhalefetin tamamı rahatsız oldu.

* HDP Kürtçe yasak olsun, istismar edebilsin istiyor.

* Ben 75 milyonun başbakanıyım. Herkese istediği şekilde selam vermek benim boynumun borcu.

* Halka sahip çıkmamız onların istismar edenlere sahip çıkmamız anlamına gelmez. Bayırbuckak Türkmenlerine yardım götüren MİT TIR'larına operasyon yapılırken neredeydin? Bizim Ortadoğu anlayışımız yeni bir kardeşlik coğrafyasıdır.

"AB BİR GÜN ÜYE OLMAMIZI TEKLİF EDECEK"

* AB bizim için nihai hedeftir. Türkiye birgün mutlaka AB üyesi olacaktır. Türkiye Avrupa tarihinin bir parçasıdır. Eskiden Türkiye ekonomisinin zayıf olduğu konuşuluyordu. Şimdi ne kadar güçlü olduğu konuşuluyor. 12 yıl önce ekonomimiz zayıf olduğu için almıyorlardır, şimdi güçlü olduğu için almıyorlar. İster alsınlar ister almasından biz güçlü olmaya devam edeceğiz. Üye olsak da olmasak da biz tarihi yürüyüşümüze devam edeceğiz. Bir gün AB bize üye olmamız için teklif edecek.

Haberin Devamı

* Cumhurbaşkanımız ile tam bir uyum içindeyiz.Bozulmasına asla izin vermeyiz,

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Biz de dünyada seferberlik ilan ediyoruz. Birileri ihanet şebekeleri bunu yapıyorsa biz de gerçekleri anlatmak için elimizden geleni yapacağız. Bir karşı hamle başlatıyoruz. İslam dünyasının barışı selamını dünyaya iletmek için her alkanda çalışmaya devam edeceğiz. Bütün bu tezviratlara rağmen Türkiye'ye büyük bir ilgi var. Üç yıl içinde İstanbul borsası 30 kademe yol aldı. Onlar tezviratlarına devam etsin biz yolumuza devam edeceğiz.

KİMSE KRİZ ÇIKARMAYA YELTENMESİN

Dış ticaret açığımız 18 milyar dolar azaldı. İnşallah önümüzdeki dönemde reform faaliyetleri ile ülkemizin çıtasını daha da yukarıya çıkarmaya devam edeceğiz. Bütün mazlum milletler için Türkiye güzel örnek olma yolunda çabalırını sürdürmeye devam edecek. Türkiye önümüzdeki dönemde dünyada yatırımları en çok çeken ülkelerin başında gelecektir. Biz aydınlık geleceği birlikte kurmaya devam edeceğiz inşallah. Biz ülkemizin her bir köşesinde bu faaliyetleri yapıp vatandaşlarımızla buluşurken yatırım öncüleri ile bir araya gelirken Türkiye'de birileri Ankara'nın dar koridorlarında dar düşünceler içine girdiler. Cumhurbaşkanımız Bakanlar Kurulu'na başkanlık etti. Cumhurbaşkanımız ile tam bir uyum içindeyiz ve bunun bozulmasına hiç bir şekilde izin vermeyiz. Bizim siyasetimiz vefa siyasetidir, bir dava kapsamında hareket ederiz. Biz bütün bu kadrolar olarak yola birlikte çıktık ve istikametimiz de bellidir. Bu istikametimiz Büyük ve Yükselen Güç Türkiye istikametidir. Cumhurbaşkanımızın bakanlar kuruluna ihtiyaç hissettiğinde başkanlık yapması anayasal yetkidir ve daha önce de yapılmıştır. Cumhurbaşkanımızın bizimle bu kadar yakın olmasından daha doğal bir şey yok. Kıskanmasınlar. Kimse her hangi bir şekilde Cumhurbaşkanımız ile benim aramda ihtilaf çıkacağı ve kriz oluşacağı onlara alan açılacağı umuduna kapılmasınlar. Buradan herhangi bir şekilde siyasi istismar konusu çıkarmaya sakın sakın kimse yeltenmesin.

Haberin Devamı

"GEÇEN BİR ARKADAŞ BİR MESAJ GETİRDİ"

Haberin Devamı

Geçen bir arkadaş bir mesaj getirdi "yakınınızmış" diye. Artık benim 77 milyon yakınım var. Soruşturma komisyonu oylaması hakkında istismarlar yapıldı. Rapor TBMM'de teyit edildi. Bu ne anlama geliyor. 17- 25 aralık operasyonlarının bir darbe girişimi olduğunun birincil mahkemeler tarafından verilen takipsizlik kararının genel kurulumuzca tescil edildiği anlamına geliyor. AK Parti olarak hiçbirimiz ihsası reyde bulunmadı. Ama muhalefet partiler bunu yapmadılar suç işlediler.

Hani şu Hazreti peygambere hakaret eden karikatürleri basan gazete var ya. Birkaç gündür o dönemin savcısıyla röportaj yapıyorlar. Ergenekon, Balyoz, ihanet şebekesi yan yana. Ve arkalarında CHP. Bu röportajın bir ibret vesikası olarak saklanmasını tavsiye ediyorum.

Haberin Devamı

"ONURLARIYLA OY KULLANDILAR"

Böyle bir koalisyonlar mücadele ediyoruz. Bütün şer odakları yan yana. Yan yana olsunlar biz hayır yolundan ayrılmayacağız. Ak Parti grubu doğru olanı yapmıştır. Eğer AK parti grubu blok olarak hareket etmiş olsaydı bu sefer de "talimatla oy kullandılar" diyeceklerdi. AK Partili milletvekilleri onurlarıyla oy kullandılar burada da hepsine teşekkürlerimi iletiyorum.

Nice on yıllar bu kervan yürüyecek ve hesap sorulması gerekenlerden hesap sorulacak."