Gazete Vatan Logo

Davutoğlu ilk kez açıkladı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte konuşmasından satır başları:

Ey Kılıçdaroğlu partilerin kapatılması konusunda tarihe bak. Tüm parti kapatma davasının arkasında CHP vardır. Tarihe bakmaları yeter. Kılıçdaroğlu seçimler yaklaştıkça mağdur sıfatını kullanarak halka kendisini acındırmaya çalışıyor. Senin ağzına medya özgürlüğü ve demokrasi yakışmıyor. CHP demokrasinin kargasıdır.

Davutoğlu partilerin kapatılması konusunda tweet atıyor Kılıçdaroğlu. Bizim parti kapatması konusunda korkumuz yok. Madem korkun yok. Neden mağduru oynuyorsun

6-7 Ekim olaylarında demokrasiyi siz katlettiniz. En kısa zamanda Anayasa değişikliği için kanun teklifini Genel Kurul'a indireceğiz.

Takke düşecek kel görünecek. Herkes demokrasi sınavı verecek. Dünya ekonomik krize girdiğinde Türkiye'de de birileri faaliyete geçip AK Parti'yi kapatmaya kalktı.
Türkiye'nin ekonomik göstergeleri Dünyaya baktığımızda en sağlam göstergelerdir. Şu anda bütçe açığımız bunu ortaya koyuyor. 2015'te bütçe açığını yüzde 0,5' düşüreceğ

Haberin Devamı

Kimse kriz peşinde koşmasın. Bankacılık sektörü de sağlam. Büyüme yüzde 3, bekelntilerin altında ama dünya ortalamasının çok üstünde. Sadece geçen yıl 1.4 milyon kişi istihdama katıldı. Nüfus artışını da teşvik ediyoruz.

Ekonomi sağlma ellerde. Merkez Bankası ile Hükümet arasında kimse kriz haberi beklemesin. Sayın Cumhurbaşkanımız da yarın Merkez Bankası'ndan birifing alacak.

Demokrasi ile ekonomiyi ayrı tutmak mümkün değildir. Kılıçdaroğlu’nun yanıldığı şey bu. Demokrasi ve ekonomi birlikte yürür. Demokrasinin olmadığı yerde ekonomik kalkınma olmaz. Ekonomik kalkınmanın olmadığı yerde de sağlam bir demokrasiden bahsedilemez. Tabii Kılıçdaroğlu’nun zihni hep parçalı olduğu için, olaylara bütünlüklü bakamadığı için bu noktayı ihmal etmektedir. 6-7 Ekim olaylarıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yatırımları engellemek istediler. GAP sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en büyük kalkınma projelerinden biridir. GAP sadece Güneydoğu’nun değil, Türkiye’nin değil, Ortadoğu’nun kaderini değiştirecek bir projedir. Dünyanın en güzel şehirleri GAP bölgesindedir.
New York ziyaretimden önce Portekiz’e bir ziyarette bulunduk. Bu vesileyle Portekiz’de 1982’de ASALA tarafından şehit edilen diplomatımız Erkut Akbay ve eşi Nadide Akbay’ın Lizbon’daki anıt mezarlarını ziyaret ettim. Tüm şehitlerimize Allah’dan rahmet diliyorum. Bu vesileyle F-4 uçaklarımızda şehit olan pilotlarımıza da rahmet diliyorum. Bakanlar Kurulu toplantımızda kuvvet komutanlarıyla F-4 uçaklarını konuştuk. Her türlü tedbir alınacak. Kadına yönelik şiddet konusunda da her türlü tedbiri aldık, almaya da devam edeceğiz.
Medya, cinayetleri detaylı görsel malzeme ile göstermemeli.

Haberin Devamı