Gazete Vatan Logo

Davutoğlu: Hak ettikleri cevabı alıyorlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu Türkiye genelinde 175 tesisin açılış töreninde konuştu. Davutoğlu doğu ve güneydoğu vurgusu yaparak, "Umduklarını bulamayacaklar" diye konuştu

Davutoğlu: Hak ettikleri cevabı alıyorlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 175 tesisin açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Hendek, barikatlardan, şiddetten medet umanlar görüyoruz. Hak ettikleri cevabı alıyorlar, alacaklar. Biz bölgeyi mamur etmeye çalışırken, onlar imha etmenin çabası içinde. Devlet, millet adına hiç mütavazi olmayacağız" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Atatürk Kapalı Spor Salonu'ndaki 175 eserinin açılışını yaptı. Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Bugün tarihi bir gün. Anadolu haritası, 81 vilayet, 7 bölge için milat. Muhteşem eserler kazandırıyoruz. Anadolu'nun bereketli topraklarını birer birer zenginliğe dönüştürüyoruz. Su gibi aziz olmak için suyun kıymetini bilmek lazım.

Bugün devam ettirdiğimi gelenek Istıranca Barajı ile başladı. Toplu açılış geleneğini biz başlattık.

Gururla ifade ediyorum ki en çevreci hükümet bizim hükümetlerimizdir. AK Parti iktidarları döneminde 3,5 milyar ağaç fidanı dikilmiştir. Milyon değil, milyar. Dünyadaki her insan için bir ağaç fidanı dikilecek.

Haberin Devamı

Mekana, çevreye saygısı olmayanın insana saygısı olmaz. Bu ülkenin her bir dağındaki her bir ağacın bekçisiyiz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışımız tüm insanlığı kapsayan bir anlayıştır. Şehirlerimizi bu anlayışla inşa eder, dağlarımızı bu anlayışla mahmur ederiz.

Türkiye yarı kurak iklim alanında olması rağmen Türkiye'yi tarım ürünlerinde dünyada 7. sıraya yükselttik. Bu yükselişte birinci hisse sulama tesisleri, barajlardadır. Bu ülkeye kazandırılan her tesis bizlere heyecan veriyor.

Bunlar geleceğinin işaret fişeği olan tesislerdir. Türkiye kalkıyor, büyüyor.

1 Kasım seçimleri öncesi milletimizin ihtiyaçları doğrultusunda vaadettilerimiz tüm vaatleri paylaştık. Gelir getirici ormanlar ikdas ediyoruz. Meyve ağaçları devlet eliyle dikilecek ve ürünü vatandaşlarımızın olacak. Kimseye haksızlık edilmeyecek ve bütün ülkemize yayılacak.

AK Parti tutamayacağı sözü vermez, söz verince de mutlaka tutar. Eylem planını açıkladıktan sonra bir haftada yaptıklarımızı hatırlattık.

Haberin Devamı

Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra işe koyulduk. 1 haftalık, 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık vaatlerimizi gerçekleştirmeye başladık. Seçim öncesi söz verip, sözlerini unutanlardan olmayacağız.

Mesele millete, Türkiye'ye hizmetse biz kalıcı, geçici dönem diye ayrım yapmadan elimizi taşın altına soktuk. Ekonomiden güzel haberler alıyoruz, mutlu oluyoruz. 2002 yılında yüzde 10,8 olan açığı yüzde 1 seviyesine gerilettik. 2015 yılında beklentilerin üzerinde seyreden ekonomimiz dünyada en yüksek büyümelerden birini gerçekleştirdi. AK Parti kadroları iki seçim arasında işdünyası ve millete güven verebilmiştir. 2016 yılının çok daha iyi bir yıl olmasını bekliyoruz.

Bir ülkede geleceğe yönelik yatırımların gerçekleşmesi için siyasi istikrarın sağlanması gerek. 175 tesisin illerimize, vatandaşlarımıza, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Burada bir hususa dikat çekmek istiyorum. Açılışını yaptığımız tesisler 5 ile 7 yıl arasında kendisini finanse edecek. Her biri insanlarımızın derdine derman olacak. Bereketli projeler.

Haberin Devamı

Ülkemizin her bir köşesine hizmet götürmek için çalışıyoruz. Bu ülkenin geleceği için daha nice projeler hayata geçireceğiz.

Son 13 yılda 284 baraj inşa ederek kırılması zor bir rekora imza attık. Bütün bunlar Türkiye'nin kalkınma yolunda nasıl adımlar attığının göstergesidir. türkiye gerçekleştirdiği dev yatırımlarla dünyanın şampiyonlar ligine yükselmiş bir ülkedir.

AK Parti olarak hizmet çıtasını o kadar yükselttik ki şimdi 175 tesis açıyoruz. Eskiden mütavazı bir tesis için bakanlar kurulu gidiyordu. Bizde temel atma merasimi yok. Bugün olduğu gibi açılış törenleri yapıyoruz.

Hizmete aldığımız tesislerin ekonomiye katkısı 432 milyon TL'dir. 175 tesis ile 1 milyon 66 bin dönüm alanda ağaçlandırma çalışması yaptık. 88 milyon ağaç diktik.

Son 13 yılda yaklaşık 3,5 milyar ağaç fidanı toprakla buluştu. Ülkemizi şehir ormanlarıyla tanıştırdık. 133 şehir ormanı yaptık.

Şehirlerimize, insanlarımıza ferahlık getirecek kalıcı eserler. Her biri çok değerli bu tesisleri toplu törenle açıyoruz. Çünkü tek tek açmaya zaman yetmiyor. İşte yeni Türkiye ruhu, yeni Türkiye vizyonu budur. AK Parti'nin iş görme biçimi budur. Her ilde, her bölgede tesis açıyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan yatırımlar yapmak için çabalıyoruz. İhmal edilmiş bölgelerimiz varsa oralara özel itina gösteriyoruz.

Haberin Devamı

Bizim yaptığımız yatırımlara, inşaatlara, kamu binalarına, okullara, camilere saldırıyorlar. Onların arkasındaki akıl hocaları doğu ve güneydoğu kalkınırsa onların sömürdükleri halkları sömürme imkanı olmayacak.

Hendek, barikatlardan, şiddetten medet umanlar görüyoruz. Hak ettikleri cevabı alıyorlar, alacaklar. Biz bölgeyi mamur etmeye çalışırken, onlar imha etmenin çabası içinde. Devlet, millet adına hiç mütavazi olmayacağız. Cumhuriyet tarihi boyunca doğu ve güneydoğuya en müreffeh politikalarla yaklaşan hareket biz olduk. Her yere aşkla, şevkle, inançla koştuk. Atatürk Barajı'ndan sonraki en büyük baraj inşaatı olan Silvan Barajı devam ediyor. Suruç tünelini açtık. Bu tünel dünyanın 5. büyük tünelidir. Siirt, Mardin, Şırnak içme suyu tesisleri açtık. Ilısu Barajı'nın yüzde 83'ünü tamamladık.

GAP'ta çalışıyoruz. Peş peşe sulama tünelleri açıyoruz. İçme suyu meselesini hallettik. Bunun yanında orada bazı belediyelerin halkı nasıl mağdur ettiğini görüyorsunuz. Bölgenin hakkını savunduğunu iddia eden bir avuç eşkıya vatandaşı yerinden ediyor, yaptıklarımızı yakıp, yıkıyor. Bölgenin geri kalması için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz bunlara izin vermedik, vermeyeceğiz. Onların kirli amaçlarını, oynadıkları oyunu, arkasındakileri çok iyi biliyoruz.

78 milyonu tehdit eden bir ülkenin başkentin Türkiye'yi suçlama gayretini gösterebiliyorlar. Biz bütün bu terör örgütlerine ve arkasındaki siyasi güç ve dış mihraklara rağmen ülkemizi kalkındırmaya devam edeceğiz. 7 Haziran'dan sonra yaşananlar ibretliktir. İstikrarsızlık bekleyenlerin tamamına milletimiz gereken cevabı vermiştir.

Her bir vatandaşımızın elini tutmaya, her bir çocuğumuzun başını okşamaya hazırız. Parti ayrımı gözetmeden, ırk, din ayrımı gözetmeden 78 milyonun geleceği için çaba sarf edeceğiz.

Biz kimlik siyaseti yapmıyoruz. Kimseyi ötekileştirmiyoruz. 780 bin kilometrelik mübarek vatan topraklarımızı bütün olarak kucaklıyoruz. Biz eserlerimizle konuşuruz. Biz kuru milliyetçilik, kuru cumhuriyetçilik yapmıyoruz. Hamaset değil, iş, eser üretiyoruz. Yoluyla, suyuyla, mimarisiyle şehirlerimiz ihya ediyoruz. İnsana, insan haklarına, adalete değer veriyoruz. Siyaseti laftan, hakaretten ibaret görmüyoruz.

Bir yandan geleceğin Türkiyesini kurarken, geçimişimize de sahip çıkmanın derdindeyiz. 175 dev yatırımın ülkemize, milletimize, şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bakanlığımıza, Bakanımıza, ekibine, mühendislerine, kurumlarına şükranlarımı sunuyorum."