Gazete Vatan Logo

Davutoğlu 1382 oyla yeni genel başkan

Ahmet Davutoğlu, 1382 oyla AK Parti Genel Başkanlığı'na seçildi.

AK Parti’nin, Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve tek gündemle toplanan 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde tek aday olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu AK Parti’nin yeni genel başkanı oldu.

Divan Başkanı Haluk İpek, teklifin bin 245 delegenin imzasını taşıdığını duyurdu. Kongrede konuşmalardan sonra seçime geçildi. İpek, seçimde 1388 oy kullanıldığını, oyların bin 382’sinin geçerli, 6’sının geçersiz sayıldığını belirterek, Davutoğlu’nun AK Parti’nin yeni genel başkanı olduğunu duyurdu. Davutoğlu’nu, ilk olarak Erdoğan, öperek tebrik etti.

Davutoğlu yaptığı teşekkür konuşmasında, “Sayın cumhurbaşkanımız konuşmasında bize bir emanet bıraktı. İlk hedef 2015. İnşallah Anayasa’yı değiştirecek bir çoğunlukla Meclis’e gelmemiz mümkün olur. Milletimizden aldığımız destek yanında en büyük destekçimiz bu anlayışta ve hedefte yeni Türkiye hedefi ile bugün kongrede bizim önümüzü açmış olan sayın cumhurbaşkanımızın Çankaya’daki varlığıdır” dedi.

Birlikte terledik

Salonun sıcak olmasına ilişkin Davutoğlu, “Sayın cumhurbaşkanımız, ’Bundan sonra terleyen cumhurbaşkanı ve başbakan olacak’ demişti. Gördüğünüz gibi birlikte terledik” diye konuştu. Seçimin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Davutoğlu’nu arayarak wkutladı ve başarı diledi.

Haberin Devamı