Gazete Vatan Logo

Davul-zurnalı cenaze ses getirdi

Mehmet’i ezene tutuklama kararı

Davul-zurnalı cenaze ses getirdi

Mersin’de davullu zurnalı cenaze töreni ile gözyaşları içerisinde uğurlanan üniversite öğrencisi Mehmet Deniz Sınar’ın, lüks aracıyla ölümüne neden olan 16 yaşındaki D.A. için dün yakalama kararı çıktı.

Mersin’de 16 yaşındaki D.A. ‘nın kullandığı lüks araç, 20 gün önce 22 yaşındaki Mersin Üniversitesi Matematik bölümü öğrencisi Mehmet Deniz Sınar’a çarptı. Ağır yaralanan Sınar ise önceki gün hayatını kaybetti. Sınar’ın cenaze töreni ise yürekleri burktu. Anne Muazzez Sınar, davullu zurnalı cenaze töreninde oğlunu karşılayarak, “Oğlumu kına yakarak askere gönderecektim. Evlenirken kınasını yakacak düğününde davullar çaldıracaktım. Oğlumun asker eğlencesinde yakamadığım kınayı cenazesinde yakıyor, düğününde çaldıramadığım davul zurnayı ona veda ederken çaldırıyorum.” diyerek oğluna oynayarak ve ağlayarak veda etti.

Adli kontrol kararı

Mehmet Deniz Sınar’a çarparak ölümüne neden olan Mersin’in tanınmış ailelerinden sanayici bir babanın oğlu olan D.A.’nın tutuksuz yargılanmasına itiraz ettiklerini belirten ailenin avukatı Cemil Yeral da, mahkemenin yakalama kararı verdiğini kaydetti. Yeral, şunları söyledi: “Olay 1 Ağustos’ta oldu ve 2 Ağustos’ta da D.A. nöbetçi savcının karşısına çıktı. Nöbetçi savcı çocuğu serbest bıraktı. Biz ise çocuk savcılığına itirazda bulunduk. Savcılık dosyayı nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Mahkeme de çocuğa adli kontrol uygulanmasına karar vererek, her Pazartesi ikametine yakın karakolda imza atmasına ve yurtdışı çıkış yasağı konulmasına karar verdi. Ancak bu karar kırmızı ışıkta geçerek Deniz’in ölümüne neden olan D.A.’ya uygulanamaz. Biz tekrar tutuklanması için itirazda bulunduk ve mahkeme yakalama kararı çıkardı. D.A. yakalandığında tekrar mahkemeye çıkarılacak ve yüksek ihtimalle tutuklanacak.”

Haberin Devamı