Gazete Vatan Logo
Magazin DavIid Bowie’yi anma zamanı!

DavIid Bowie’yi anma zamanı!

David Bowie Is Happening Now” belgeseli, Bowie’nin 70. yaş gününe özel tüm güne yayılacak bütünleşik etkinlik kapsamında bugün 3c1m’in katkılarıyla ZORLU PSM’de.

DavIid Bowie’yi anma zamanı!

2013 yılında Victoria&Albert Museum tarafından oluşturulan, hala turnede olan, “müze tarihinin en hızlı satan sergi” ünvanını taşıyan “David Bowie Is” sergisinin belgeseli, BAFTA ödülü sahibi Hamish Hamilton tarafından çekildi. Moda, sanat ve müzik ile tüm güne yayılacak etkinlik Radyo Eksen ve Vogue Türkiye’nin medya desteğiyle gerçekleşecek.

“David Bowie Is Happening Now” gösteriminin yanı sıra Türk modasının önemli isimlerinden Deniz Berdan ve Begüm Berdan, Ezra&Tuba, Aslı Filinta, Tuba Ergin, Maid In Love, Jacquette By Elvan, Mavi Kazado’nun Bowie ilhamlı tasarımlarının da sergileneceği ve satışa sunulacağı etkinlik, konuşma serileri ve Radyo Eksen Session’la tüm güne yayılacak.

Bowie’nin eski sevgilisi, “Psychedelic Suburbia: David Bowie and The Beckenham Arts Lab” kitabı ve The Guardian yazarı Mary Finnigan ile “Bowie ile Yaşamak”, Vogue Türkiye Presents: “Moda ve Müzik” söyleşileri online olarak gösterim öncesinde gerçekleşecek. V&A Museum eşküratörleri Victoria Broackes ve Geoffrey Marsh “David Bowie’nin ölümünden derin üzüntü duyuyoruz. Kültürel hayat üzerine geniş kapsamlı etkileri tartışılmaz ve eşsizdir. Film, özel katılımcıların yorumları, harika bir soundtrack ile David Bowie arşivindeki önemli nesnelerle Bowie’nin olağanüstü kariyerini ve özel hayatını keşfetmek için bir başka fırsat sunuyor.” Film, Bowie’nin sanatsal kariyerini belgeleyen önemli nesnelerin arkasındaki hikayeleri keşfetmek için efsanevi Japon moda tasarımcısı Kansai Yamamoto, Pulp solisti Jarvis Cocker ve diğer özel konuklarla izleyenleri özel bir yolculuğa çıkarıyor. Belgesel, Bowie’nin fikirlerinin yaratıcılığını, evrimini açığa çıkarıyor ve Bowie’nin dünyasına yakından bakılmasını sağlıyor. Film gösterimi saat 15.30’da başlayacak.

Haberin Devamı