Gazete Vatan Logo

Davayı kazandı ama yarışma bitti!

Fırat Zengin, 'Kim 500 Milyar İster?' yarışmasında, 14'üncü soruya kadar gelmişti. Eğer bu soruya verdiği yanıt doğru kabul edilseydi 250 milyar lira kazanacaktı. Ancak yanıtı "yanlış" sayıldı ve kurallar gereği yarışmadan 16 milyar lira alarak ayrıldı

Fırat Zengin, 'Kim 500 Milyar İster?' yarışmasında, 14'üncü soruya kadar gelmişti. Eğer bu soruya verdiği yanıt doğru kabul edilseydi 250 milyar lira kazanacaktı. Ancak yanıtı "yanlış" sayıldı ve kurallar gereği yarışmadan 16 milyar lira alarak ayrıldı. Karara boyun eğmeyen Fırat Zengin, sorunun yanıltıcı şekilde hazırlandığını iddia ederek yarışmaya kaldığı yerden devam edebilmek için hukuk mücadelesi başlattı. Yaklaşık 2 yıl süren mahkeme sürecinin sonunda Yargıtay, sorunun hatalı olduğu sonucuna vardı ve Fırat Zengin'e "yarışmaya kaldığı yerden devam etme" hakkını verdi. Ancak ortada büyük bir sorun var. Zira, bir süre önce Kim 500 Milyar ister yarışması yayından kaldırıldı.

"Özel yarışma isteriz"
Fırat Zengin'in avukatı Ali Aydın, yarışmaya devam için sonuna kadar mücadele etmekte kararlı: "Öncelikle programın yapımcısı Med Yapım ve Kanal D'ye icra yoluyla 1 hafta süre tanıyarak ihtarname çekeceğiz. Program yayından kaldırılmışsa bile Fırat için bir kerelik özel bir yarışma yapılabilir. Eğer bunu yapmazlarsa RTÜK'e gerekli ikazları da yapacağız. Anlaşma yolunu seçmezlerse de vaat edilen para miktarı kadar, yani 500 milyarlık tazminat davası açacağız."

Bilirkişi Beyaz Saray
Fırat Zengin'in takıldığı soru şuydu: ABD Başkanı Rutherford Hayes 1877'de 'Bu şaşırtıcı bir buluş. Ama kim niye kullansın ki' sözünü ne için söylemiştir:
a- Gramafon
b- Televizyon
c- Düdüklü tencere
d- Telefon

Fırat Zengin bu soruya 'gramofon' yanıtını vermişti. Ancak Kenan Işık, doğru yanıtın 'telefon' olduğunu söyledi. Zengin'in avukatı hatayı kanıtlamak için Beyaz Saray'daki, ABD başkanlarının hayatlarını araştıran Presidential Center Enstitüsü'nden konuyla ilgili bilgi istedi. Gelen belgeye göre. Başkan Rutherford B. Hayes, soruya konu olan sözü hiç söylememişti. Zengin'i haklı çıkaran da işte bu belge oldu.

Haberin Devamı