Gazete Vatan Logo

Datça’da engelleri memnun eden uygulama

MUĞLA’nın Datça İlçesi’nde, engellilerin geçişlerine imkan vermeyecek şekilde kaldırımdaki rampalara park eden sürücülere karşı dubalarla önlem alındı

Datça’da engelleri memnun eden uygulama

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) görevlileri; Datça Engelim Olmayın Derneği’nin şikayeti üzerine kentte, engellilerin geçişlerine imkan vermeyecek şekilde rampalara park eden sürücülere karşı uygulama başlattı. Engelli vatandaşların araçlarıyla ilçe merkezinde kolayca ulaşım sağlaması amacıyla, kaldırımlardaki rampalar ile yolların bazı noktalarına dubalar yerleştirdi. Böylelikle rampa önüne ve yakınına otomobillerin park etmesinin önüne geçilmeye çalışıldı.

DUYARLILIK TURİZM İÇİN DE ÖNEMLİ

Datça Engelim Olmayın Derneği Başkanı Dilek Dündar, "Engelsiz bir Datça yaratıldığı zaman tüm Dünyadan engelli birçok turist buraya gelir. Yılda iki kez tatil yapma hakkı bulunan Avrupa ülkelerindeki engelliler, Türkiye’de engelsiz turizme uygun tesis olmadığı ve ulaşım sorunları nedeniyle Venezüella, Amerika ve İspanya gibi ülkelere gidiyorlar. Bu yüzden öncelikle tüm yolları acilen engelsiz erişime uygun hale getirmek gerekiyor. Hemen sonrasında ise otel, motel, kafe gibi tüm yerler engellilerin erişimine uygun hale getirilmelidir" diye konuştu.

Haberin Devamı