Gazete Vatan Logo

Darp edildim, minibüste kimse oralı olmadı

Asena Melisa Sağlam Çarşamba günü bindiği Pendik-Aydost minibüsünde saldırıya uğradı.

Darp edildim, minibüste kimse oralı olmadı

Pendik Devlet Hastanesi’nden darp raporu alan 21 yaşındaki İngilizce Psikoloji öğrencisi Asena Melisa Sağlam yaşadığı çirkin olayı anlattı. “Minibüste oturduğum andan itibaren, ‘Ramazan’da böyle giyinilir mi? Böyle giyinmeye utanmıyor musun?’ gibi laflar söyledi. Beyaz bir tulum giymiştim, şort şeklinde. Minibüstekiler beni değil karşı tarafı destekler bir tavır aldılar. ‘Bakma sen de’ dedim, hiç yüzüne bakmadan. Ondan sonra işte, ‘sen kıçını başını açarsan nasıl bakmayayım. Ben de bakarım işte’ dedi. Kulaklığımı taktım. Duymak istemedim. Yolculuğuma devam ettim. Bir süre sonra 30’lu yaşlardaki bu kişi yanımda ayakta dikildi. Sol çenemde aniden bir ağrı hissettim. Çünkü cama çarptım. Kök dişim kırıldı. Saçımı tuttu çekti. Kafamı eğip yumruk attı. Yumruktan sonra ben yere düştüm. Yardım bekledim. Kimse gelmedi. Şoför arkasını dönüp izliyordu.. Kaçtı, kimse gitmedi peşinden” dedi.

Serbest bırakıldı

Yerde yatarken polislerin yardımına koştuğunu anlatan Asena Sağlam, karakolda saldırgandan şikayetçi oldu, ifadesi alınıp serbest bırakılan saldırganın cezalandırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Yaşadığı darp olayının tek başına Ramazanla ilişkilendirilmesine tepki gösteren Asena Sağlam, “Dini, Ramazanı, inancı kötülemeye çalışan bunu bu şekilde yorumlayan insanlar da çok çirkin” dedi. Olayın siyasi atmosferle ilişkilendirilmesine de istemeyen Sağlam, “Bununla alakası yok. Bu olay üzerinden yanımda olunmasından çok, birileri siyasete çekti” diye konuştu.

Emekli öğretmen baba...

İlk günden beri kızına destek olan Trabzonlu emekli öğretmen Eyüp Sağlam da, saldırganın eğitimsiz olduğuna vurgu yaparak, “Bazı şeyleri kendilerini tek başına halledeceklerini zannediyorlar. Toplumun değerlerine de zarar veriyorlar. Bir nevi Provokasyon. Neye hizmet ettiklerini anlamış değilim” dedi.