Gazete Vatan Logo

Darıca Belediye Gençler Avrupa Şampiyonu

Darıca genç erkeklerde üst üste üçüncü kez Avrupa Şampiyonu oldu…

Darıca Belediye Gençler Avrupa Şampiyonu

Kastamonu’da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros Yarışması’nda genç erkeklerde Darıca Belediyesi zirve yaptı… Hava şartlarının -3’lere kadar düştüğü yarışlarda sporcular zaman zaman baygınlık geçirdi. Avrupa Atletizm Birliği ve Atletizm Federasyonu tarafından organize edilen şampiyonaya 15 ülkeden 188 sporcu katıldı. Fransa, Belçika, İspanya, Yunanistan, İngiltere, Litvanya, Lüksenburg, Norveç, Portekiz, İsviçre, İsveç, Danimarka, Almanya ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerin sporcuları kıyasıya ter dökerken Şampiyonada Türkiye’yi büyük bayanlarda Üsküdar Belediyesi, erkeklerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, genç erkeklerde Fenerbahçe ve Kocaeli Darıca Belediyespor, genç kadınlarda ise Bursa Büyükşehir Belediyespor ile Fenerbahçe takımları yer aldı.

Geçen yıl Genç erkeklerde Avrupa şampiyonu olan Darıca Belediyespor Atletizim takımı yine büyük bir başarıya imza atarak yeniden Avrupa şampiyonluğunu ilan etti. Darıca Belediyespor Genç Erkeklerde birinci olurken ikinciliği yine ülkemizin diğer temsilcisi Fenerbahçe kulübü üçüncülüğü ise İspanya takımı elde etti. Darıca Belediyesi Başkanı aynı zamanda eski Milli atlet ve Milli Takım hocası Şükrü Karabacak ise şampiyonluk sevincini sporcuları ile birlikte doyasıya paylaştı. Başkan Karabacak, ‘Hem Darıca’nın hem de Türkiye’nin tanıtımı açısından önemli bir organizasyonda Avrupa Şampiyonu olmak çok güzel bir duygu.Sporcularımı kutluyor ve daha büyük hedeflere koşmaya devam edeceğiz’ diye konuştu.

Haberin Devamı

DARICALILAR ŞAMPİYONLARINI ÇİÇEKLERLE KARŞILADI

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde gece adeta aydınlandı…Üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu olan Darıca Belediyespor Atletizim takımı Kastamonu’daki Avrupa Kros şampiyonasında yeniden Avrupa fatihi olunca Darıcalı vatandaşlar muhteşem bir karşılama düzenleyerek sporcularını çiçeklerle,havai fişeklerle ve meşalelerle karşıladı. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve başarılı sporcular vatandaşlar tarafından omuzlara alındı. Çiçekler ile karşılanan Darıca Belediyesporlu kafile gecenin ilerleyen saatlerine kadar ilçede kutlamalar yaparak zaferi doyasıya yaşadılar…

Haberin Devamı

“ZORLU PARKURLAR, SPORCULARI BAYILTTI”

Kastamonu’da bin 100 metre rakımda Kadıdağı Platosu’nda gerçekleştirilen kros yarışlarında, zorlu parkurlar sporculara bir hayli zor anlar yaşattı. Yarışmayı tamamlayan sporcular, kendilerini yere atarak baygınlık geçirdi. Bazı sporcular ise, yarışlarda hazır bekleyen sağlık ekiplerince ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Türkiye, üç kez birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Türkiye, takım halinde Genç Kadınlar, Genç Erkekler ve Büyük Kadınlarda birinci olurken, Büyük Erkeklerde ise ikinci sırada yer aldı. Gerçekleştirilen yarışlarda, genç kadınlar 4 kilometre, genç erkekler 6 kilometre, büyük kadınlar 6 kilometre ve büyük erkeklerde 10 kilometre koştu. Büyük kadınlarda Üsküdar Belediyesi, genç erkeklerde Darıca Belediyesi eğitim Spor Kulübü, genç kızlarda Bursa Büyükşehir Belediyesi, büyük erkeklerde Fransa’dan ALES Cevennes Atletizm kulübü zirvede yer aldı.