Gazete Vatan Logo
Magazin Dargınlık olamaz!

Dargınlık olamaz!

Erdal BeşikçioğluTüy Kalemler’ ile sahneye döndü. Son dakikada oyunun kadrosundan çıkarıldığı için “Rolümü çaldı” diyerek kendisini suçlayan Burak Sergen için “Her zaman ağabeyim. Darılmam” dedi

Dargınlık olamaz!

Erdal Beşikçioğlu, Doug Wright’ın kitabından tiyatroya uyarladığı ‘Tüy Kalemler-Quills’ adlı oyunun galasını önceki akşam Uniq İstanbul’da gerçekleştirdi. Beşikçioğlu’nun rejisi ile ilk kez sahneye konulan oyunda, Marquis de Sade’in akıl hastanesindeki son günleri anlatılıyor. Oyunda başrol oynayacak Burak Sergen son hafta kadrodan çıkarılmış rolü Beşikçioğlu üstlenmişti.

Sergen’in “Rolümü elimden çaldı. Oyundan çıkarıldığımı gazeteden öğrendim” açıklaması sorulan Beşikçioğlu, “Burak ağabey her daim bizim ağabeyimizdir. Konservatuar geleneğinde hiyerarşiye inanan insanlarız. O yüzden konuşulduğu gibi değildir. Bizim hiçbir oyuncuyla sahne üzerinde dargınlığımız olamaz. Yeter ki sahnenin oyuncuya dargınlığı olmasın” dedi.

SİYAH OJE

Oyun sonrası soruları yanıtlayan Beşikçioğlu, “Zor zamanda hala tiyatro yapıyoruz. 8 yıl sonra ilk kez yeni bir oyunla sahneye çıktım. Unuttuğum heyecanlar geri geldi” diye konuştu. Beşikçioğlu’nun oyun gereği siyaha boyadığı tırnakları dikkat çekti.