Gazete Vatan Logo

Darbeden sonra ilk temas! Mısırlı Bakan, görevi devredip salonu terk etti

İslam İşbirliği Teşkilatı Teşkilatı Zirvesi'nde Türkiye, Mısır'dan başkanlığı 2 seneliğine devraldı. Mısır, darbeden sonra ilk kez 'bakan düzeyinde' Türkiye ile temas kurmuş oldu.

Darbeden sonra ilk temas! Mısırlı Bakan, görevi devredip salonu terk etti

2 gün sürecek İslam İşbirliği Teşkilatı Teşkilatı Zirvesi, bugün İstanbul'da başladı. Zirvede, aralarında Irak, İran, Katar, Suudi arabistan ve Azerbaycan devlet başkanlarının bulunduğu 56 İslam ülkesi yer alıyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 13. İslam Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Muhammed Mursi'yi darbeyle devirdikten sonra Cumhurbaşkanı seçilen Abdelfettah El-Sisi'nin devlet başkanlığını yaptığı Mısır'a 'dönem başkanlığı dönemindeki çabalarından' dolayı teşekkür etti.

Öte yandan Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry görevi devrettikten sonra salonu terk etti.

ERDOĞAN: MISIR'A ÇABALARI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Erdoğan Mısır hakkında şunları söyledi:

"Öncelikle 12. İİT dönem başkanı Mısır'a çabaları için teşekkür ediyorum. Zirve toplantımızın temasını oluşturan adalet ve barış kavramlarının içini doldurmakta acele etmeliyiz. Dünyanın dört bir yanından mağdurların, mazlumların çığlıkları yükseliyor. Maalesef bu çığlıkların ve görüntülerin kahir ekseriyeti Müslümanlara aittir. İslam dünyası yüzünü İstanbul'a dönerek, buradan çıkacak güzel haberlere kulak verdiğini görüyorum, buna inanıyorum."

Haberin Devamı

DARBE SONRASI İLK KEZ BAKAN DÜZEYİNDE ZİYARET

Sabah saatlerinde gelen Türkiye'ye gelen konuk bakan, toplantıya katılanlar için tahsis edilen Atatürk Havalimanı askeri meydandaki salon yerine, VİP Salonu'ndan çıkmıştı.

Bakanın gelmesiyle Mısır Arap Cumhuriyeti, 2013 Temmuz'unda darbeyle devrilen Muhammed Mursi döneminden sonra ilk kez "bakan düzeyinde" Türkiye ile temas kurmuş oldu.