Gazete Vatan Logo

Darbeden sonra ilk kez tek adaylı kongre!

MHP, 12 Eylül’den sonra ilk kez tek adayla İstanbul kongresi yaptı. MHP İl Başkanı seçilen Karataş, ülkücülerin sadece terörle mücadelede akla geldiklerini, bu imajı değiştireceklerini söyledi

MHP İstanbul 11. Olağan Kongresi dün Beşiktaş İntegral Akatlar Spor Salonunda düzenlendi. MHP, 12 Eylül’den sonra ilk kez çok adaylı olmayan bir İstanbul kongresi yaptı. Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı ve ilçe teşkilatlarının katıldığı kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ve TBMM Başkanvekili Meral Akşener de katıldı.

17 Aralık eleştirisi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ila başlanan kongrede, 30 Mart Yerel seçimlerinden sonra MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkanı’ın istifası nedeniyle boşalan koltuğa atanan Memet Bülent Karataş’ın aday olduğu tek liste yarıştı. Genel Başkan Yardımcısı Adan, “Seçime hazırlanıyoruz, herhangi bir kırgınlığa sebebiyet vermeden birleştirici, toparlayıcı bir irade ortaya çıktığı için tek adayla girdik” dedi.

Türk ve Doğu Türkistan bayraklarının yer aldığı salona seslenen Karataş, “Bakanların hırsızların önüne yattığı, bakan kollarında 700 bin liralık saatlerin ve yandaş iktidar zanginlerinin arsız ağızlarında küfürler olarak gözümüze sokulduğu bir Türkiye’de kongremizi yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘İmajı değiştirmeliyiz’

Ak Parti’nin MHP’nin hem siyasi hem ideolojik rakibi olduğunu söyleyen Karataş, şöyle devam etti: “Çevreyle, sağlıkla, ulaşımla, kadın sorunlarıyla, maneviyatla, kültürle, eğitimle, yoksullukla mücadeleyle ilgili birikimimiz hep yok sayılmak istendi. ’Nerede bu ülkücüler’ sorusu sadece terör azdığında akla geldi, getirildi. Bu şehirde bu imajı değiştirmek mecburiyetindeyiz” dedi.

Memet Bülent Karataş, 530 oyla il başkanı seçildi. Kongrede 600 delegenin 572’si oy kullandı, 42 oy geçersiz sayıldı.