Gazete Vatan Logo

Darbe yapmak için 50 yıl hazırlanmış

Darbe yapmak için 50 yıl hazırlanmış

Terör örgütü lideri Fettullah Gülen'in, yaklaşık 50 yıldan beri hain darbe girişimi için hazırlık yaptığı belirlendi.

Risale-i Nur çevresinden Mustafa Durdu ve Mahmut İşgören, Yeni Şafak'a yaptıkları açıklamada, Gülen'in darbe hazırlığını yıllar önce kendilerine itiraf ettiklerini söyledi.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde müftülükte memur olarak çalışan Müslüm Türkmen ile birlikte, Gülen'i 1972 yılında İzmir At Pazarı'nda ziyaret ettiklerini belirten eski mali müşavir Mustafa Durdu, “O görüşmede Gülen, 'şimdiden önemli mevkilere eleman yerleştiriyoruz. Başta askeriye, emniyet ve yargı olmak üzere devletin tüm hassas kurumlarına sızıyoruz. 2 binli yıllarda devleti ele geçireceğiz” dediğini kaydetti.

50 yıldan beri darbe hazırlığında olan Gülen'in anlattıkları sonrası büyük şok yaşadıklarını belirten Durdu, “Gülen, devleti ele geçirmekten bahsediyordu. O günlerde doğrusu bu sözlere çok fazla ehemniyet vermedik” dedi.

Mahmut İşgören de Gülen'in devletin kurumlarına sızmak için yıllardır hazırlık yaptığını ifade etti. Bediüzaman Said Nursi'nin talebelerinden Tahiri Mutlu ile 1976'da İzmir'de ziyaret ettikleri Gülen'in, Danıştay, Yargıtay, Sayıştay, Emniyet ve askeri birimlere sızmaya çalıştıklarını anlattığını kaydeden İşgören, "O gece Gülen'in bir çok kurumla ilgili kendisine sunulan raporları dinlediğiine şahit oldum" dedi.

Haberin Devamı