Gazete Vatan Logo

Darbe talimatını o komutan getirdi!

Akıncı Üssü’nün komutanı Özçetin’in darbeden üç gün önce Yeşilköy’deki Hava Harp Okulu’na gittiği ve darbe talimatını verdiği ortaya çıktı

Darbe talimatını o komutan getirdi!

Yeşilköy’de bulunan ve 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin üslerinden biri olan Hava Hap Okulu’nun idari tahkikat raporu ortaya çıktı. Savcılığa sunulan raporda, darbenin İstanbul ayağındaki faaliyetleri koordine etmek için, şu anda tutuklu yargılanan eski Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay Ahmet Özçetin’in darbeden üç gün önce Hava Harp Okulu’na geldiği belirlendi.

Gece yarısı geldi

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’ün genel sekreteri de olan Kurmay Albay Özçetin, Hava Piyade Uzman Çavuş Ümit Toprak’ın tanık olarak alınan ifadesine dayandırılan rapora göre, 12 Temmuz gece saat 02.30’da Hava Harp Okulu’na geldi. Darbeci Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Ergezen tarafından karşılanan Özçetin, herhangi bir giriş ve çıkış kaydı yapılmadan içeriye gizlilik içerisinde alındı. Özçetin’in kamera kayıtlarının da silindiği öğrenildi.

Sabaha kadar...

Özçetin’in 12 Temmuz’da Hava Harp Okulu’na gelip talimatlarını vermesinden sonra 14 Temmuz gecesi yapılan ve sabaha kadar süren, Erdoğan’a suikast düzenleyecek olan timin başında olduğu iddia edilen eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in de katıldığı darbe toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

‘Siyah evrak çantası vardı’

Tanık Hava Piyade Uzman Çavuş Ümit Toprak ifadesinde, “11 Temmuz gününü 12 Temmuza bağlayan gece Okulun SAK TİM’inde görevliydim. Hava Pilot Kurmay Albay Ahmet Özçetin geldi, elinde siyah renk evrak çantası vardı. Daha sonra dışarıdan birden Hava Pilot Kurmay Albay Hüseyin Ergezen de geldi. Bana hitaben “Komutanınız benim misafirim açın kapıyı” dedi. Daha sonra içeriye girerek Öğrenci Alay Binasına doğru birlikte gittiler” dedi.