Gazete Vatan Logo

Darbe korkusu!

Pakistan’da ordu siyasilere ‘Krizi çözün’ çağrısı yaptı, Genelkurmay Başkanı Başbakan Navaz Şerif’le görüştü.

Darbe korkusu!

Pakistan’da 30 Ağustos’ta Pakistan Halk Hareketi lideri Tahir-ul Kadri’nin, taraftarlarına başbakanlık binasına yürümesi çağrısı yapmasının ardından göstericilerle polis arasında çatışmalar başlamıştı. Çıkan olaylarda şimdiye kadar 3 kişi ölürken yaklaşık 500 kişi de yaralandı. Pakistan Halk Hareketi lideri Tahir-ul Kadri, devrim yapma iddiasıyla haziranda ülkeye dönerek hükümetin yolsuzluk yaptığını iddia etmiş ve istifasını istemişti.

Ardından Pakistan Adalet Hareketi lideri eski kriketçi İmran Han da Mayıs 2013’teki genel seçimlerde hile yapıldığını öne sürmüş, tüm yasal girişimlerinin sonuçsuz kaldığını açıklamıştı. Han, bunun üzerine Başbakan Navaz Şerif ve seçim komisyonunun istifası talebiyle Lahor’dan İslamabad’a yürümüştü. 3 günlük gösterilerde dün de devlet TV’si göstericiler tarafından ele geçirildi ve yayınını kesmek zorunda kaldı. Gelişmeler üzerine Genelkurmay Başkanı Raahel Şerif, Başbakan Navaz Şerif ile bir araya geldi. Görüşme sonrası Şerif’in istifa edeceği söylentileri çıktı ancak yalanlandı.

Haberin Devamı

Ordudan çağrı

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada ülkedeki siyasi krizin güç kullanılmadan bir an önce çözüme ulaştırılması çağrısı yapıldı. Başkent İslamabad’ın hemen yanındaki Ravalpindi şehrinde bulunan Genelkurmay Karargahında, ülkedeki siyasi krizle ilgili Genelkurmay Başkanı General Raheel Sharif’in önderliğinde olağanüstü kolordu komutanları toplantısı düzenlendi. Toplantıda iç güvenlik meseleleri, hükümet karşıtı gösteriler ve can kaybına yol açan şiddet olayları ele alındı. Bu görüşme darbe söylentilerinin de artmasına sebep oldu.