Gazete Vatan Logo

Darbe fırsatçısına ağır ceza

EPDK, darbe gecesi fahiş fiyattan akaryakıt satarak fırsatçılık yapan Doğramacılar Akaryakıt AŞ’ye 84 bin 575 lira ceza kesti. EPDK?ayrıca, şirketin lisansını da iptal etti.

Darbe fırsatçısına ağır ceza

15 Temmuz darbe girişimini fırsat bilerek pahalı fiyata benzin ve motorin satışı yapan akaryakıt bayisine ağır ceza geldi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Opet’in Giresun’daki bayisi Doğramacılar Akaryakıt Nakliye AŞ’nin bayilik lisansını iptal ederek ilgili mevzuat gereği 84 bin 575 TL idari para cezası verdi. Enerji yönetiminden edinilen bilgilere göre EPDK’nın son Kurul toplantısında, Giresun’da fahiş fiyata akaryakıt satan firmaya ilişkin soruşturma değerlendirildi. Firmanın yüksek fiyata sattığı ürün için haklı bir gerekçe göstermediği öğrenildi. Bunun üzerine ‘15-16 Temmuz tarihlerinde darbe girişimini fırsat bilerek ulusal güvenliği ve kamu güvenliğini tehdit eder nitelikte mevzuata aykırı olarak yasanın güven ve istikrar içinde işlemesini önlemek’ gerekçesiyle Doğramacılar firmasının lisansının iptaline karar verildi.

5.50 LİRAYA SATMIŞTI

Darbe gecesi fırsatçılık yapan bayi motorinin litresini 3.89 liradan 5.50 liraya çıkarmıştı. Opet yetkilileri olay sonrası yaptıkları açıklamada, Doğramacılar Akaryakıt’ın sözleşmesini feshettiklerini belirtmişlerdi.

Haberin Devamı

Ankara ve istanbul’da 39 soruşturma

Ankara ve istanbul’da 39 soruşturmaEPDK’nın akaryakıt dağıtım şirketlerine yönelik soruşturması devam ederken, bazı firmalar yüksek fiyatla benzin ve motorin satışı yaparken bazı istasyonların ise darbe girişimini fırsat bilerek satış yapmadığı belirtiliyor. Konuyla ilgili incelemesi süren EPDK’nın önümüzdeki günlerde bu firmalarla ilgili de kararını açıklayacağı ifade ediliyor. Alınan bilgilere göre İstanbul’da 22, Ankara’da 17 firma hakkında soruşturma açılmış durumda. Daha önce soruşturma açılan 5 firmadan ise savunma bekleniyor.

STAR