Gazete Vatan Logo

Daralan pazarda satışlar yüzde 33 arttı

Volvo Trucks ile distribütörlük anlaşmasında ilk yılını dolduran Temsa İş Makineleri, daralan pazarda 2017’de 800 çekici ve kamyon sattı. Satışlarını yüzde 33 artıran şirketin 2018 hedefi 1.000 adetlik rakama ulaşmak.

Daralan pazarda satışlar yüzde 33 arttı

Temsa İş Makinaları ile Volvo Trucks’ın distribütörlük anlaşmasının 1’inci yıl sonuçları açıklandı. Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Cenk Alper, Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Eşref Zeka, Volvo Trucks Başkanı Claes Nilsson ve Volvo Trucks Doğu Pazarları Direktörü Per Forsberg’in katılımıyla gerçekleşen ilk yılın değerlendirme toplantısında Alper, imzalanan anlaşmanın ardından hızlı ve kararlı bir yapılanmaya giden şirketlerin, ilk 7 ayda ana hedefleri olan mevcut pazar içerisinde pazar payını yukarıya çekmeyi başardığını belirtti.

Gözümüz çif hanede

Geçen yıl Ocak ayında yüzde 3 olan pazar paylarının bugün itibarıyla yüzde 4.2’ye çıktığının bilgisini veren Zeka da geçen yıl pazarın büyümesinin yüzde 3 seviyesinde kaldığını aktararak sözlerine şöyle devam etti: “Biz satışlarımızı yüzde 33 seviyesinde artırma başarısı gösterdik. Bu büyüme gelecek adına bize umut veriyor. Bizim gözümüz çift haneli pazar paylarına ulaşmak.” Zeka, 2017’de 800 çekici ve kamyon satışı gerçekleştirdiklerini, 2018’de bu rakamın 1.000’in üzerinde gerçekleşmesini hedeflediklerini de söyledi.

Haberin Devamı

Ağır vasıta sektöründe çekici pazarının geçtiğimiz yıl daraldığını ve pazarı 2017 yılında taşıyanın inşaat tarafı olduğunu söyleyen Zeka, “Volvo Trucks burada çok güçlü. Sağlamlık, güvenlik, dayanıklılık ve yakıt tasarrufu kamyonlarımızın temel özelliklerini oluşturuyor. Özellikle inşaat sektöründeki gücünden dolayı Volvo Trucks’ın burada pazar payını artıracağına inanıyoruz. Önümüzdeki yıllarda uzun yol taşımacılığı hareketlendiğinde Volvo Trucks’ın orada da ciddi pay alacağını öngörüyoruz. Pazar payımızı yüzde 10’lara çıkarmak için satış ve satış sonrası ağımızı büyütüyoruz” diye konuştu.

Volvo Trucks’ın 2’nci el pazarını oluşturacağız

Büyüme stratejilerini satış ve satış sonrası ağı güçlendirmek, finansman desteğiyle ilgili avantaj sağlamak ve Volvo Trucks için 2’nci el pazarı oluşturmak olarak 3 başlık altında toplayan Eşref Zeka, “Gücümüze güç katarak büyümeye ve 3’üncü Havalimanı, TANAP gibi mega projelere verdiğimiz destekle Türkiye ekonomisine değer katmaya devam ediyoruz. Ürün gamımız da genişleyecek. Müşterilerimize değer katacak sürdürülebilir çözümler sunuyoruz” dedi.
2030’da kazalar bitecek
2001 yılından beri bulundukları Türkiye pazarında, Temsa İş Makinaları iş birliği sonrasında son 1 yılda yakaladıkları ivme sebebiyle memnuniyetlerini dile getiren Volvo Trucks Başkanı Claes Nilsson, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün dönüşen dünyaya teknoloji ve inovasyona yaptığımız yatırımlarımızla yön veriyoruz. Otonom sürüşlü kamyonlardan elektrikli kamyonlara ve hibrid araçlara kadar birçok farklı teknolojiler sunan kamyonlar ile hizmet veriyoruz. Önceliğimiz her zaman güvenlik ve hedefimiz 2030 yılında kazaları ortadan kaldırmak. Bunun için önümüzde uzun bir yol var ancak emin adımlarla ilerlediğimizi söyleyebiliriz. Türkiye de gelişmekte olan ve bizim için büyük önem taşıyan bir pazar. Türkiye’de de Temsa İş Makinaları ile olan iş birliğimizle bu pazarda büyümeye devam ediyoruz.”

Haberin Devamı