Gazete Vatan Logo

Dansa davet eden festival

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 20 yıldır Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen 24. İstanbul Caz Festivali, ritmik seslere dansa davet eden konserleriyle de caz severlerin bu yaz favori festivali olacak

Dansa davet eden festival

Fatouma Diawara & Hindi Zahra

17 Temmuz The Grand Tarabya

Panorama Terrace

Damon Albarn’dan Herbie Hancock’a kadar sayısız isme eşlik eden Afrika müziği söz konusu olduğunda akla gelen ilk isimlerden olan Fatouma Diawara ile dünya müziğini benzersiz biçimde harmanlayan Hindi Zahra, Tarabya’nın muhteşem koyunda göz kamaştırıcı manzarasıyla herkesi kendine hayran bırakan The Grand Tarabya Panorama Terrace’ta sıcacık ve ritmik bir caz gecesi vadediyor. Oyunculuk hayalleriyle çıktığı yolda eline aldığı gitarın melodilerine aşık olup yolunu değiştiren ve Afrika ezgilerinin dolu olduğu kendi müziğini yapmaya başlayan Fatouma Diawara gecede Fas asıllı Fransız caz müzisyeni Hindi Zahra ile tutkulu kadın vokallerin gücünü hissettirecek. Hayranlarının “Beautiful Tango” parçasıyla tanıdığı ve kökenleri Fas’ın sıcak iklimini ve tınılarını parçalarında yaşatan Zahra, müzik dünyasının saygın yayınlarından The Wire tarafından “yeni Billie Holiday” olarak tanımlanıyor. Daha önce pek çok kez Türkiye’yi ziyaret eden Zahra, Diawara ile Afrika müziği ile süsledikleri parçalarını hayranlarının beğenisine sunacak.

Haberin Devamı

Havana Gecesi

Roberto Fonseca & Dayme Arocena

12 Temmuz Uniq Hall Açıkhava Sahnesi

Havana, Küba doğumlu, dünyaca ünlü caz piyanisti Roberta Fonseca ile henüz 23 yaşındaki Kübalı neo-soul vokalisti Dayme Arocena, Maslak’ta doğanın kalbinde, yemyeşil bir dokunun içinde, tarihi köşklerle süslenmiş Uniq Açıkhava Sahnesi’nde Schindler Türkiye’nin gösteri sponsorluğunda gerçekleşecek Havana Gecesi’nde caz ve Akdeniz’in sıcak ritimlerini izleyici ile paylaşacak.

Buena Vista Social Club ile dünyayı turlayan ve grupla 400’den fazla konsere katılan Fonseca, Küba müziğinin kökenlerine yaptığı gönderme ile zihinlere kazanan ABUC albümü sayesinde dinleyicisinin kalbinde taht kurdu. Roberto Fonseca, 1999’ta çıkardığı ilk albümüyle Küba’da en iyi caz albümü şeçildi ve Latin müziğinin ve cazın sadık dinleyicilerinin akıllarında yer etti. Müzik dünyasının en ünlü yapımcı ve radyocularından Gilles Patterson’ın keşfi genç Kübalı vokalist Dayme Arocena ile unutulmaz bir gece yaşatacak. Çocuk yaşta müziğe olan yeteneğini keşfeden ve sesini kullanabildiği en iyi enstrüman olarak kabul eden Arocena, bu yeteneğini müzik akademisinden aldığı diplomasıyla da perçinlemiş genç müzisyenlerden. 2015 yılında Kanadalı saksafonist Jane Bunnet ile kaydettikleri albümle, Juno Ödülleri’nde En İyi Caz Albümü ödülünü kazanan Arocena, Havana Gecesi’nde Türkiye’deki dinleyenleri için sahnede olacak.

Haberin Devamı

Bill Laurance Bokanté

19 Temmuz Beykoz Kundura

Caz ve elektronik müziği birleştiren en iyi projeler arasında yer alan Snarky Puppy’nin kurucuları arasında yer alan Bill Laurance ve Michael League, Beykoz Kundura’nın tarih ve doğayı birleştiren atmosferinde izleyiciye iki farklı proje ile merhaba diyecek.

Snarky Puppy’nin klavyecisi Bill Laurance’ın performansı ile başlayacak gece, grubun kurucusu ve bas gitaristi Michael League’in yeni projesi Bokanté ile devam edecek. Grammy ödülü A.B.D.’li fusion grubu Snarky Puppy’nin unutulmaz klavyecisi Bill Laurance, funk, caz, elektronik öğelerle bezeli kompozisyonlarından oluşan solo çalışmaları ile de kısa sürede geniş bir dinleycisi kitlesi yakaladı. Bugüne kadar David Crosby, Morcheeba, Salif Keita ve Bobby McFerrin gibi müzik sahnesinin efsane isimleriyle çalışan Laurance, Snarky Puppy projesiyle 2015’te Türkiye’yi ziyaret etmişti.

Haberin Devamı

Flamenko Yıldızları

Jorge Pardo, Carles Benavent, Jose Maria Bandera, Nino Josele, Levent Yüksel Taksim Trio

Cenk Erdoğan 8 Temmuz Zorlu PSM Ana Tiyatro

Bir nesli gitara ve iyi müziğe özendiren flamenkonun efsane ismi Paco de Lucia, ölümünün üç yıl ardından çok özel bir projeyle 24. İstanbul Caz Festivali kapsamında, çok özel bir konserle anılacak. Matraş’ın gösteri sponsorluğunda düzenlenen konser, 8 Temmuz Cumartesi akşamı 21.30’da Zorlu PSM Ana Sahne’de gerçekleştirilecek.

Flamenkonun kült gitaristi Paco de Lucia’nın dehasının ve müziğinin anılacağı, müzikal kariyerinde onunla beraber yürüyen İspanyol sanatçılar ile Türkiye’den de saygın müzisyenlerin yer alacağı gece İstanbul Caz Festivali’ne özel olarak tasarlandı. Konserde sanatçının kariyeri boyunca farklı sahnelerde birlikte çaldığı yıldız müzisyenler onu anmak için aynı sahnede olacaklar. Flamenkonun en yaratıcı müzisyenlerinden, flüt, tenor ve soprano saksafondaki akıcı ve rahat çalışıyla tanınan Jorge Pardo, melodik, duygulu ve akıcı tarzı ile Flamenko’nun en önemli isimlerinden bir tanesi olan Carles Benavent’in yanı sıra Paco de Lucia’nın öncüsü olduğu Yeni Flamenko akımının takipçilerinden, modern ve canlı Flamenko ile karmaşık caz temalarını ve farklı türleri uyarlayan Jose Maria Bandera ve Paco de Lucia’nın kariyerinde kendisi ile beraber çalışan en eski ekip arkadaşlarından gitarist Nino Josele Pirana bu unutulmaz gecede kült gitaristin bestelerini hayata döndürecek. Proje için özel olarak bir araya gelen, Türkiye’den çok değerli isimler, Levent Yüksel, Taksim Trio ve Cenk Erdoğan da Paco de Lucia’nın şarkılarını çalacak.

Haberin Devamı