Gazete Vatan Logo

Danıştay ve Yargıtay başkanlarına davet!

CHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gezilere katılan yüksek yargı başkanlarına “Ben de Adana’ya veya İzmir’e davet ediyorum” diye seslendi

Danıştay ve Yargıtay başkanlarına davet!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüksek yargı kurumlarının başkanlarıyla girdiği polemiği sürdürdü. Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında özetle şunları söyledi:

‘Parti propagandası’

Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanları, Erdoğan’ın daveti üzerine çayı tahlil etmek için Rize’ye gittiler. Ne demek devlet protokolü? Orada devlet toplantısı mı yapılıyor, siyasi parti propagandası yapılıyor, sizin ne işiniz var? Sen hangi gerekçeyle önünde el pençe divan duruyorsun. Namus ve şeref kavramı hadi onun için değerli değil, sizin için de mi değerli değil? Anayasayı açıkça ihlal edecek, yargı bağımsızlığı ayaklar altına alınacak, bu beyler oraya gidecekler ve sıkılmadan, ‘davet ettiler, gittik’... Ben de sizi Adana ya da İzmir’e davet ediyorum.”

İstifa çağrısı

“Bunları yasadışı bir uygulamanın parçası haline getiriyorlar. Söylemlerine meşruiyet kazandırmak için bunları yanında çanta gibi taşıyor, siz de çantası oluyorsunuz? ‘Bizi eleştirenleri mahkemeye vereceğim’ diyor, vermezsen namertsin. Biz bağımsız yargıya güveniriz, birilerinin çömezi olan yargıya güvenmeyiz. Bu tür insanlar Yargıtay’ı, Danıştay’ı ve Sayıştay’ı temsil edemezler, gitsinler kaçak sarayda bir sürü oda var, otursunlar orada el etek öpsünler ama cübbelerini çıkarsınlar, AKP’ye kaydını yapsınlar. Birileri sizi yanında çanta gibi taşıyorsa, neden taşıdığını sorgulamanız lazım. Sana düşen bir görev var, izzet-ü ikbal ile o koltuktan ayrıl kardeşim.”

Haberin Devamı

‘Gezi özgürlük patlamasıydı’

‘Gezi’nin 3. yıl dönümü. Taksim Meydanı’nda zekasını, aklını, sesini, bilgisini kullanan gençlere şükran borçluyum. Onlar kimsenin vermediği bir dersi bir diktatöre verdiler ve ona diz çöktürdüler. Bir özgürlük patlamasıydı Gezi ve dünya siyaset tarihine altın harflerle yazıldı. Gezi eylemini başlatan, büyüten ve sürdüren herkese teşekkür ediyorum. Yeri geldiğinde direnme hakkımızı da kullanacağız. Kalkmışlar fetih kutlaması yapıyorlar, Fatih Sultan Mehmet’in görüntüleri yok. O Fatih Sultan Mehmet, doğaya saygılıydı. Bunlar İstanbul’u yönetiyorlar, talan ettiler.”

Haberin Devamı