Gazete Vatan Logo

Damla evde yalnız kalınca öldü, babası tutuklandı

Mersin’de evde yalnız bırakılan 4 aylık Damla kusmuğunun nefes borusunu tıkaması sonucu öldü. Bebeği yalnız bırakan Baba Yıldırım Arslan tutuklandı

Mersin’de Toroslar ilçesinde bir evde oturan ve 3 gün önce bir restoranda garsonluğa başlayan 27 yaşındaki İlknur Arslan, iki çocuğundan 4 aylık Damla’yı işsiz olan eşi 30 yaşındaki Yıldırım Arslan’a, diğer kızı 2.5 yaşındaki Yağmur’u aynı mahallede oturan babası Enver Erseçkin’e bırakıp işe gitti.

İddiaya göre Yıldırım Arslan da daha sonra Damla’yı evde yalnız bırakıp iş aramaya çıktı. Saat 18.00’da dönen Arslan, minik kızını yatağında hareketsiz buldu ve kayınpederi Enver Erseçkin’i arayıp durumu anlattı. Dede Enver Erseçkin’in ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri minik Damla’nın öldüğünü belirledi. Baba Yıldırım Arslan olay yerinde, kızının öldüğünden habersiz anne İlknur Arslan ise işyerinde gözaltına alındı.

İlknur Arslan, işe giderken kızı Damla’yı bakması için eşi Yıldırım Arslan’a bıraktığını belirterek şunları söyledi, “Sabah her zamanki gibi çocuğumu emzirdim. Süt dolu biberonu ile ‘Ben işe gidiyorum, çocuğa iyi bak’ diyerek kendisine teslim etmiştim. Garson olarak çalıştığım iş yerine gelen polislerden olayı öğrendim. Daha önce çocuğuma bakamayacağımızı ve bu nedenle devlet yurduna vermemiz gerektiğini kendisine söylemiştim. Bu nedenle sürekli kavga çıkıyordu. Beni bir kaç kez dövmüştü. Kendisinden şikayetçi olunca, mahkeme evden uzaklaştırma vermişti.”

Haberin Devamı

‘Hiç dokunmadım’

Bulduğu gündelik işlerde çalışan Yıldırım Arslan ise eşinin giderken bebeği bakması için kendisine bıraktığını belirterek sorgusunda şunları söyledi:

Çocuk biberonla süt içiyordu. Bir ara dışarıya hava almak üzere çıktım. Yaklaşık 2 saat sonra eve döndüğümde uyuyordu, bu nedenle kendisine hiç dokunmadım. Saat 15.30 sıralarında iş aramak için tekrar evden ayrıldım. Akşam döndüğümde annesi hala gelmemişti. Çocuğa baktığımda cansız yatıyordu. Nasıl öldüğünü bilmiyorum, olaydan 5 gün önce de çocuğu evde yalnız bırakıp çıkmıştık.”

Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen baba Yıldırım Arslan tutuklandı, anne denetimli olarak serbest bırakıldı.