Celine Dion küllerinden doğdu

Hayatta öyle hikayeler vardır ki, tanıklık ettikçe güç verir insana... Bugün onlardan birini anlatacağım size. Ocak ayında 2 gün arayla eşini ve ağabeyini kaybetmesine rağmen muhteşem bir dönüş yapan ve akıllara Titanic müziği ile kazınan Celine Dion'u...

Yıl 1997'ydi... Titanic filmi kadar "My Heart Will Go On" şarkısıyla da hafızalara kazındı. O günden sonra da şarkıcı Celine Dion deyim yerindeyse aldı yürüdü... Ancak 1999'da tam da başarının zirvesindeyken kariyerine ara verdi. İlk şarkısını kaydedebilsin diye evini ipoteğe veren ve para bulan eski menajeri, sonraki eşi René Angélil gırtlak kanserine yakalandı.

Oğlu doğduktan sonra hayatı değişti

"Bundan sonra spot ışığından uzak durup hayatın tadını çıkaracağım" dedi. Uzun bir tedavi sürecinin ardından 2001 yılında 33 yaşındayken ilk oğlu oldu. Ve kendi deyimiyle hayatı değişti. 2002'de anne olduktan sonra yaşadıklarını anlatan, 2003'teyse hayattan zevk almanın önemini vurgulayan albümler çıkarttı. 2010'da bir kez daha tedavi görüp bu kez ikizlerini kucağına aldı.

2 gün arayla 2 büyük acı yaşadı

Hayat rayına girmişti. Ama olmadı... 2014'te bir kez daha kariyerine ara verdiğini açıkladı. Tüm konserlerini, şovlarını iptal etti. Eşinin durumu tekrar ağırlaşmıştı. Ocak 2016'da acı haber geldi. Henüz o şoku atlatamadan 2 gün sonra ise 59 yaşındaki ağabeyi yaşamını yitirdi. O da beyin, gırtlak ve dil kanseriydi...

Haberin Devamı

Celine Dion küllerinden doğdu

Celine Dion müzik yanında tarzıyla da artık fark yaratmaya başladı.

6 ayda küllerinden yeniden doğdu

Aradan 6 ay geçti... Sonunda Celine Dion bir döndü pir döndü. 48 yaşındaki sanatçı adeta kendi rönesansını yaşadı. Sesiyle hep kendinden söz ettirse de hiç tarzıyla gündeme gelmemişti. Ay başındaki Paris Haute Couture Moda Haftası'na geldiği anda herkesin ağzı açık kaldı. Resmen bambaşka biri olmuştu. Modayla ve tarzıyla yeniden doğdu.

Eşine layık olmak için ayağa kalktı

Aradan bir ay geçti. Ama tarzından hiç ödün vermedi Dion. Öyle ki geçen hafta sonu 24 saatte 7 farklı kıyafetle takıldı kameralara. Hepsi de Gucci ve Versace gibi birbirinden ünlü moda evlerine aitti. Daha sonra verdiği bir röportajda açıkladı hislerini. "En kolayı 'Havamda değilim' diyerek kenara çekilmek," diyor. "Bu bahaneye sığınarak ne giyinirim, ne hayranlarımı görürüm, ne de şarkı söylerim." Ama eşinin bu sektörü ne kadar çok sevdiğini bildiği için tersini yapması gerektiğini dile getiriyor. 12 yaşındayken tanıştıkları günden bu yana iyi bir sanatçı olması için her şeyi yaptığını anlatıyor eşinin. Ona layık olması gerektiğini savunuyor.

Haberin Devamı

Tasarımcısının felsefesi; Ne hissediyorsan osun

Tabii bunların nedeni sonradan çıktı ortaya. Dion ünlü tasarımcı Law Roach'la çalışmaya başlamıştı. Roach Dion'dan çok güzel sözlerle bahsediyor. "Eğer kendini güzel ve iyi hissediyorsan, üzgün ve zavallı görünemezsin" diyecek kadar net. Dion da ondan bahsederken "Beni kabuğumdan çıkardı" diyor. Çocukları bile giydiği kıyafetlere özenip benzerlerinden istiyormuş. Güçlü ve büyük desenler, neon renkler ve stilettolar tarzının ana unsurları oldu. Onu bir diva gibi tekrar yükseltti.

Celine Dion küllerinden doğdu

Dion'un modacısı Law Roach onu bir diva gibi tekrar yükseltti.

DİĞER YENİ YAZILAR