Yanlış kişiye aşık olan yandı

Çoğumuz için aşkın anlamı mutlu olmak. Ama her zaman öyle olmuyor. Gidip de yanlış adama aşık olunca işler alt üst oluyor.

Gönül bu işte... Kimi kapılacağı belli olmuyor. Bazen öyle bir an geliyor ki sizin için iyi olmadığını, size iyi gelmeyeceğini bile bile birine aşık olmuş buluyorsunuz kendinizi. Tabii bu durum hayatınızı da kendinize olan güveni de fazlasıyla etkiliyor. Peki, yanlış bir aşkın üzerimizdeki etkisi ne ve belki de daha da önemlisi doğruyla yanlışı nasıl anlayacağız? İşte uzmanından tavsiyeler.

Doğruluğu kendi içinizde arayın

Uzmanlara göre birinin sizin için doğru insan olmadığını anlamanın en basit yöntemi kendinize bakmanız. Eğer doğruysa onun yanında kendinizi “daha iyi bir insan” olarak görüyor olmanız lazım. İyinin tanımı herkese göre değişir tabii... Ama daha güçlü, daha mutlu, kendine yeten biri olduğunuzda karşınızdakinin size iyi geldiğini anlayabilirsiniz. Dönüp kendinizi sorgulamanız gereken bir nokta daha var: Hisleriniz. Sağlıklı bir ilişkide uçlarda hisler yaşamıyor olmanız gerek. Sık sık gergin, güvensiz, kavgacı, kıskanç ya da üzgün hissediyorsanız, bir durup düşünmeniz gerek demektir.

Haberin Devamı

Size destek olanlardan uzaklaşmayın

Kötü bir ilişkinin bir diğer göstergesi ise sizi arkadaşlarınızdan uzaklaştırması... Yıllarca zor günlerinizde yanınızda olan, size destek veren dostlarınızdan ayrılmak zorunda olmamalısınız. İlk aşık olduğunuzda, gözünüzün aştan kör olduğu dönemlerde sevgilinizle zaman geçirmek istemeniz, kendinizi diğer insanlardan soyutlamanız çok normal. Ancak üzerinden biraz zaman geçtikten sonra diğer ilişkilerinize yatırım yapmayı kesip onları “beslememeye” başlarsanız tehlike çanları çalıyor demektir. Aslında bunu düzeltmeniz çok kolay. Önceliklerinizi yeniden gözden geçirebilirsiniz. Ancak sevgiliniz kontrolcü biriyse ve manipülatif bir şekilde sizi diğerlerinden izole ediyorsa dikkatli olmalısınız. Sizi sevdiklerinizden ayıran biri sizin için doğru olamaz.

Duygusal ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyor mu?

Her insanın ihtiyaçları olabilir. Kimi gün normalden daha fazla sevgiye kimi günse ilgiye muhtaç olabiliriz. Ama bu sürekli bir hale gelirse sorun var demektir. Bu partnerimizin duygusal ihtiyaçlarımızı karşılayamadığı anlamı taşıyor olabilir. Üstelik bu hisleriniz yüzünden sizi yargılayan ya da aşağılayan biriyse ondan koşarak uzaklaşmalısınız. Aksine bunları oturup konuşabiliyor olmalısınız. Sizi anlayan birini hak ediyorsunuz. Yanlış bir kişinin her konuda zeytinyağı gibi üste çıkıp, kendini haklı gösterecek şekilde sizi manipüle edebileceğini de göz ardı etmeyin. Hislerinizi yok sayan birinin, en haklı olduğunuz anlarda bile üste çıkıp, size özür diletmesine izin vermeyin.

Haberin Devamı

Kendinizi azla yetinir hale sokmayın

Peki, buna kader deyip, yanlış biriyle birlikte olmaya devam edersek ne olacak? Bu tabii kişisel bir tercih... Ancak unutmamakta fayda var. Yanlış bir ilişki sizin kendinizi kötü hissetmenize sebep olacaktır. Bunun insanın kendisiyle ilgili hislerinde, yani kendine güveninde olumsuz etkisinin olacağı kesin. Bu duygular uzun vadede “Ben sevilmeyi hak etmiyorum” düşüncesini tetikleyebileceği için tehlikeli. Sürekli hatalarınızı görmeye başlayıp kendinize yüklenebilirsiniz. Bu nedenle de hak ettiğinizden çok daha azına tamah etme eğilimine girebilirsiniz. Sevgi ve bağ kurmaya o kadar ihtiyaç duyar bir hale gelirsiniz ki size azıcık bile olsa ilgi gösteren birine kapılabilirsiniz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR