Sarayın kurallarını yıkan kadın: Meghan Markle

Prens Harry sevgilisi ABD’li oyuncu Meghan Markle’a evlenme teklif etti. Güzel oyuncu hayatıyla sarayın tabularını yıktı bile!

81 yıl önce iki kez boşanmış ABD’li bir kadına aşık olan İngiltere Kralı 8’inci Edward sırf evlenebilmek için tahttan feragat etti. Bu nedenle taht el değiştirdi ve kardeşi yani Kraliçe Elizabeth’in babası kral oldu. Yıllar sonra yine ABD’li hem de boşanmış bir kadın İngiltere’de tüm dengeleri alt üst etmiş durumda.
Magazin kulislerinin de siyaset arenasının hareketliliğinden aşağı kalır yanı yoktu geçen hafta. Son bekar İngiltere Prensi de gözümüzün önünden uçtu gitti. 1.5 yıllık sevgilisi ABD’li ünlü oyuncu Meghan Markle’a evlenme teklif etti. Çift önümüzdeki baharda gönüllerin düşesi Kate Middleton üçüncü çocuğunu doğurduktan sonra evlenecek. Peki, kimdir Meghan Markle? Gelin o ilginç hayat hikayesine bakalım.
Bir piyongoyla hayatı değişmiş
Markle doğuştan şanslılardan. Los Angeles’ta film setlerinde ve spot ışığı altında geçmiş çocukluğu. Emmy ödüllü babası birçok ünlü dizide ışık şefi olarak çalışıyormuş. Hatta 1986’daki Oscar Töreni’nde bile görev almış. Afrika kökenli annesi ise dizilerde makyözlük yapıyormuş. Babasının önceki evliliğinden olan 2 çocuğuyla birlikte yaşamışlar. Meghan 7 yaşındayken anne ve babası boşanmış. Orta halli hayatları 1990 yılında bir anda değişmiş. Meghan 9 yaşındayken babasına 750 bin dolar yani 2.94 milyon liralık piyango çıkmış. Ağabey ve ablasının aksine çok daha rahat bir hayat sürmüş, Northwestern Üniversitesi dahil en iyi okullarda eğitim almış.
Hem cüretkâr hem de sivri dilli
2006’da CSI: NY dizisinde, 2011’de ise Suits ile iyiden iyiye adını duyurdu. Cüretkâr sahneleriyle bilinen bir oyuncu Markle. Dizilerdeki sevişme sahneleri internette tekrar en çok izlenenler arasına girdi. Ayrıca daha önce erkek dergileri için birbirinden seksi pozlar vermişliği de var. Tüm bunlar internetin karanlık arşivinde duruyor. Geçmişindeki tek sıkıntı bu değil. 2016’daki ABD başkanlığı seçimleri öncesi Trump karşıtı açıklamalarıyla sık sık gündemdeydi. Hatta “Trump seçilirse ABD’yi terk edip Suits’in çekildiği Kanada’ya yerleşirim,” diyecek kadar net konuşmuştu. Nitelik seçimlerden sonra da dediğini yapıp iki köpeğiyle Toronto’da yaşamaya başladı. Normalde Kraliyet Ailesi siyasetten uzak kalmasıyla ünlüdür. Ancak Markle’ın bu açıklamaları zaten çok iyi olmayan İngiltere-ABD ilişkilerinde tansiyonu bir kez daha yükseltebilir.
Ablası onun için narsist diyor
Kraliyet ailesiyle ters düşen tek yönü bu da değil. Zaten en baştan İngiliz vatandaşı bile değil. Prens Harry’den 3 yaş büyük. Ayrıca soylu bir aileden gelmiyor. Ailesi 90’lı yılları piyango sayesinde rahat geçirse de 2000’lerde annesi de babası da iflas etti. Bugünlerde Markle ile ilgili bir kitap yazma hazırlığında olan üvey ablası Samantha onu sınıf atlama derdinde olan, sığ ve narsist biri olarak niteliyor. Üstelik 2011’de yedi yıllık ilişkisinin ardından Jamaika’da 4 gün 4 gece süren partilerle film yapımcısı Trevor Engelson ile evlenmişti. Çift şiddetli geçimsizlik nedeniyle iki yıl sonra boşandı. Bu da Kraliyet ailesi için büyük bir tabu. Ancak Kraliçe Elizabeth, Harry’nin aşkı için birçok kuralı gibi esnetmiş gibi görünüyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR