İlişkinin katili hayalet sevgili

Ghosting yani hayalet gibi bir anda ortadan kaybolmak... Yeni nesil ilişkilerin katili artık o.

Bir arkadaşınız aracılığıyla, internetten ya da akıllı telefonlardaki uygulamalardan biriyle tanıştınız. Bir süre devam eden mesajlaşmalar, hafif flörtleşmeler sonunda buluşmaya karar verdiniz. İlk buluşma güzel geçti, güzel bir akşam yemeği, belki devamında biraz dans... Tam da aradığımı buldum diye yüzünüze şapşal bir gülümsemeyle eve dönmüşken her şey bir anda tersine döndü. Adam buhar olup uçtu. Ne mesajları okuyor, ne de aramalara cevap veriyor. Bu aralar kime sorsam tam da bundan, yani “ghosting”den mustarip. Ortadan kaybolmak da süslenip yeni bir olgu haline sokuldu. Köklü sözlük firmalarından Merriam-Webster resmen sözlüğüne bile aldı. Tanımı “Bir ilişkiyi aniden özellikle de elektronik ortamda tüm kontağı keserek bitirmek”. Peki, siz her şey yolunda zannederken bir anda ne oldu böyle?

Ghosting geride büyük bir enkaz bırakıyor

Birçok insan “Beni neden aramadı? Öldü mü, kaldı mı, uzaylılar tarafından kaçırıldı mı?” diye sorgularken buluyor kendini. Ne olduğunu anlayamayan kişi olanlara anlam verebilmek için durmadan senaryolar yazmak zorunda kalıyor. Araştırmalara göre ‘ghosting’ uzun süreli bir ilişki sonrası ayrılık kadar acı verici olabiliyor. Çünkü ‘ghosting’de ayrılıkların aksine ne hoşçakal, ne uyarı, ne de kapanış var. Aniden gelen bu hamle de haliyle sadece insanın kendine olan güveni zedelenmiyor, beyinde fiziksel acıyla benzer merkezleri de harekete geçiyor.

Haberin Devamı

Bizi narsizm bu hale getiriyor
Büyük ihtimalle önceki ilişkilerinin yükünü hala sırtlarında taşıyan, o depresyondan kurtulamamış insanlar bu tarz alışkanlıkları taşıyorlar. Bir diğer ihtimal ise sizinle aynı anda başka kişilerle de görüşüyor ve onlardan birini tercih etmiş olmaları. Tabii, bunların hiçbiri o kişinin bir açıklama yapmadan ortadan kaybolmasının bir gerekçesi değil. Uzmanlara göre en büyük neden kendimize verdiğimiz önem. Ne alaka demeyin. Sosyal medya, selfieler, ‘like’lar derken narsizmin kollarına düştüğümüz bir hayat yaşıyoruz. Birçok kişi birkaç kez dışarı çıktığı birine hiçbir şey borçlu olmadığını düşünüyor.
Sevgilimiz hayalet olup uçmasın diye ne yapacağız?
Peki, birinin sizinle çok da ilgilenmediğini, ilk buluşmadan sonra toz olacağını anlamanın hiç yolu yok mu? Neyse ki var. En önemlisi sizinle konuşurken anlattığınız şeyleri hatırlayıp hatırlamadığına, verdiği sözleri tutup tutmadığına bakın. “Akşam ararım” deyip aramayı unutması çok önemli bir gösterge. Bir sorununuzu anlattıktan birkaç gün sonra o konuyla ilgili yeni gelişmeleri sormuyor olması da sıkıntılı. Hangi konular hakkında sohbet ettiğinize de dikkat edin. Yediğiniz yemeğin baharatından mı yoksa hayallerinizden mi bahsediyorsunuz? Bu da önemli bir işaret. Sadece cinsel içerikli sohbetler yapıyorsanız da tehlike çanları çalıyor demektir.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR