14 Şubat’ta yeni moda bekar olmak

Bekarların Sevgililer Günü‘nde eve tıkılıp depresyona girdiği zamanlar sona erdi. Artık 14 Şubat bekarların da günü. Hatta o kadar çok alışveriş yapıyorlar ki pazarlama taktiklerini bile değiştirmiş durumdalar.

Son yıllarda Sevgililer Günü‘nü ‘kutlama’ şekilleri fazlasıyla değişti. Artık o gün sadece çiftlerin günü değil. Bekarların da ‘sevgilerini gösterdikleri’ bir tatile dönüştü. Öyle ki Noel, okulların açılışı ve Anneler Günü‘nden sonra, en fazla harcama artık Sevgililer Günü‘nde yapılıyor. Arama motoru Bing’in araştırmasına göre geçen yıl rekor kırılarak 19.7 milyar dolar yani yaklaşık 73 milyar liralık alışveriş yapıldı. Bir kişi ortalama 136.6 dolar yani 503 lira harcadı. Üstelik alışveriş yapanların yarısı bekar.

Bekarlar kendini şımartıyor

14 Şubat’ta bekar kadınlar ortalama 40 dolar (147 TL), erkekler ise 71 dolar (261 TL) harcamış bugüne kadar. Bekar kadınlar özellikle de kendileri için alışveriş yapıyor 14 Şubat’ta. Bir nevi kendini şımartma günü olarak kabul ediliyor Sevgililer Günü. İster mücevher alınsın, ister son moda bir kıyafet... Ya da belki güzel bir masaj salonundan çok özel bir paket. Fark etmez...

Haberin Devamı

Elite Daily internet sitesinin anketine göre bekar her 10 kadından 3’ü o gün, kendileri için bir şeyler alıyor.

Geçen yıl Sevgililer Günü‘nde 73 milyarlık alışveriş yapıldı

Yeni sevgilimiz hayvanlar

Araştırmalarda dikkat çeken bir ayrıntı daha var. Son dönemde canımız ciğerimiz hayvanlarımıza olan aşkımız da artmış. Hal böyle olunca 14 Şubat da onlar için sevgimizi gösterdiğimiz bir güne dönüşmüş. Geçen yılki Sevgililer Günü‘nde hediyelerin yüzde 19’u evcil hayvanlara alınmış.

Yüzde 19 deyip geçmemek lazım, bu tam 681 milyon dolarlık bir pazar olmuş durumda. Bu yüzden pazarlamacılar da bu alanı görüp ona oynamaya başlamış. İnternet bol bol evcil hayvan hediyesi reklamıyla dolu.

En çok ne hediye ediliyor?

- Çikolata/şekerleme yüzde 50

- Kart yüzde 48

- Dışarıda bir gece yüzde 38

- Çiçek yüzde 36

- Mücevher yüzde 20

Sevgiliye ne kadar harcıyoruz?

- Sevgiliye 360 TL

- İş arkadaşına 200 TL

Haberin Devamı

- Aileye 185 TL

- Öğretmene 130 TL

- Arkadaşlara 130 TL

Eski sevgiliye hamam böceği!

Peki, ille de kendimize ya da evcil hayvanımıza mı hediye alacağız? Tabii ki de hayır. Eski sevgiliye hediye almak isteyenlere de naçizane birkaç önerim var. Örneğin ABD’deki Bronx Hayvanat Bahçesi şahane bir uygulama başlattı. 10 dolarlık bağış karşılığında bir hamam böceğine eski sevgilinizin adını verebiliyorsunuz. Hayvanat bahçesi daha sonra istediğiniz adrese bu ismin yer aldığı bir sertifika yolluyor. Yanına çikolata da eklemek isterseniz fiyat artıyor. 35 ve 50 dolardan satılan bu farklı seçenekler şimdiden tükenmiş bile. İnternette uzun süredir popüler olan bir başka hediye ise ‘sim bombası‘. 5-9 dolar gibi cüzi ücretlere satılıyor. Yazacağınız küçük bir notun ardından zarf ağzına kadar parlak simle dolduruluyor. Karşı taraf açtığı anda evin her yerine yayılan o simleri temizlerken çok mutlu olmayacağı kesin. Başka hediye fikirleri de var. Boş idrar torbası ya da eziyet olsun diye Justin Bieberlı duş perdesi yollama seçenekleri de bulunuyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR