Yeni yılın teknoloji gündemi

Bizde gündem bambaşka, ama dünya yeni yıla teknolojiyle merhaba dedi. İşte daha bir hafta geçmesine rağmen bu yıla damga vuracak icatlar...

Yeni yıl birçok yeni icat duyurusuyla birlikte geldi. Las Vegas'ta başlayan CES Teknoloji Fuarı'nda firmalar yepyeni ürünlerini görücüye çıkardı. İşte 2017'nin ilk haftası çok konuşulan ürünler.

Kıyafet katlamak tarih oluyor

Çamaşır yıkadıktan sonra en büyük sorunlardan biri de onları katlamaktır. İsrail yapımı Foldimate ile bu dert bitiyor. Makine çamaşırları içeri sürüklüyor. Ardından da uzunluklarını ölçüyor... Tüm çamaşırlarınızı aynı boy katlayarak geri veriyor.

Fırçalar bile akıllandı

Bu yılın en çok konuşulan ürünü... Dünyanın ilk akıllı saç fırçası... Üstü mikro sensörlerle dolu. Siz saçınızı taradıkça çıkan sesten saçınız ne kadar kuru ve bakıma ihtiyacı olduğunu belirliyor. Telefonunuza saçınızla ilgili bilgiler yükleniyor. Oda sıcaklığı, nemine göre de bakım yöntemlerini sıralıyor.

Evcil hayvanlarınızdan uzak kalmayın

Playdate akıllı bir evcil hayvan oyuncağı. Hem görüntü ve ses düzeneği var. Uzakta olduğunuzda sizin görüntünüzü ve sesinizi yayınlayıp dostunuza 'arkadaşlık' ediyor. Kamerası sayesinde siz de onun ne yaptığını izleyebiliyorsunuz. Üstelik o topun kontrolü de akıllı telefonunuz sayesinde sizde.

Haberin Devamı

Artık süpürge açmayacağız

Elvis Presley'ninkilere benzeyen bu ayakkabılar da teknolojinin son ürünlerinden. Amacı ev temizliği... 'Foki' isimli bu ürün içindeki düzenek sayesinde siz yürüdükçe elektrik üretiyor. Bir yandan da vakum benzeri bir güç oluşturuyor. Böylece yerdeki toz ve kırıntıları çekiyor.

Mutluluk gibi 'müzik' de içimizde

Kulaklıklardan gelen bas size yetmiyor mu? Alman girişimciler onun da çözümünü bulmuş. Taktığınız bu bileklik giyilebilir bir bas hoparlörü. Telefonda çaldığınız şarkının ritmine göre teninizi titretiyor. Son 6 ayda 5 bine yakın satış yapıldı bile.

Sahibini takip eden drone

Son dönemde insansız hava araçları (dronelar) giderek yayılıyor. Fotoğraf ve video çekmek için de hayli popüler hale geldiler. Hover Camera Passport isimli drone sahibinin yüzünü tanıyıp takip ediyor. İsterseniz uçuyor isterseniz suyun altına dalıyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR