Gazete Vatan Logo

Damat ihraç ürünlerinin değerini 100’e katladı

Türkiye’nin ihracat ürünleri ortalamasının kilogram fiyatı 1.5 dolar iken, Damat ve Tween’in takım elbiselerinin kilogram fiyatı 150 dolara ulaştı.

Orka Holding’in erkek giyimdeki markaları Damat/Tween, Türk ürünlerinin ortalama ihracat kilogram fiyatını 100’e katladı. Türkiye’nin ihracat ürünleri ortalamasının kilogram fiyatı 1.5 dolar iken, Damat ve Tween’in yaklaşık 40 ülkeye ihraç ettiği ürünlerinin kilogram fiyatı 150 dolara ulaştı.

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Damat/Tween’in ihracattaki kilogram fiyatı ile sektöründeki markalı fiyatını da 3’e katladığını söyledi. Orakçıoğlu, “Turquality markalarında bu rakam 3.5 dolar, tekstilde 8-10 dolar, markasız hazır giyimde 20-25 dolar ve markalı ihracatta 45-50 dolar düzeyinde. Bizim markalı ürünlerin kilogram başına fiyatının 150 dolara çıkması, Türk ekonomisine katma değer yaratma çabamızın en büyük kanıtı ” diye konuştu.

2015 atak yılımız olacak

2015’i atak yılı olarak gördüklerine de değinen Orakçıoğlu, şunları söyledi: “Türkiye ve dünyada Eylül itibariyle 225 olan mağaza sayımızı yılsonunda 235’e çıkaracağız. 2015’te yüzde 30 büyüme ile hedefimiz 400 milyon TL ciro ve 270 mağaza. Aralık ayında faaliyete geçecek olan ikinci fabrikamızla kapasitemiz katlanacak. Yeni yatırımımızla bu yıl 500’ün üzerinde ek istihdam yaratarak, çalışan sayımızı 2 bin 300’e çıkarmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

En büyük ikinci AVM’ye girecek

Orka Holding Genel Koordinatörü Osman Arar, yurt dışı projeleri hakkında şunları söyledi: “Norveç’te mağaza sayımızı artıracağız. 2015’te Avrupa, HongKong, Kazakistan, Güney Kore, Güney Afrika ile Körfez’de multi brand shop ve department store’larda da yer almayı planlıyoruz. Dünyanın en büyük ikinci alışveriş merkezi olacak olan Mall of Qatar’da ve Barcelona havalimanında mağaza açacağız.”