Gazete Vatan Logo

Daha ne bekliyoruz tepelerine binelim

Şehitlerin cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül’e, bir şehit yakını işte böyle seslendi. Foto galeri

Cenazeden fotoğraflar için tıklayın

GABAR’DA PKK ile girdikleri çatışmada şehit olan Üsteğmen Gökhan Yavuz ile er Gökhan Soylu, İstanbul’da son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Üsteğmen Yavuz ile er Soylu için Maltepe Yusuf Ziya Üçüncü Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı. İki şehidin yakınlarının ayakta durmakta güçlük çektiği görülürken, kendilerine kadın asker ve polisler yardımcı oldu. Şehit üsteğmenin annesi Emine Yavuz ve eşi Şeyma Yavuz, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak ağladı. Cumhurbaşkanı Gül ve diğer siyasiler ailelere taziyede bulunurken, bir şehit yakını, “Artık yeter! Neyi bekliyorsunuz? Müdahale edin. Tepelerine binelim” diyerek terörün bitirilmesini istedi. Gül ise bu isyana sessiz kalmakla yetindi.

Vatandaşlar selama durdu

Şehitlerin bayrağa sarılı tabutları, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra askerler tarafından omuzlara alındı. Bu sırada cami avlusunu dolduran bilerce vatandaş hep birlikte İstiklal marşını okuduktan sonra teröre lanet yağdırdı. Top arabasına konulan Gökhan Yavuz ve Gökhan Soylu’nun cenazelerinin arkasında sadece ailelerinin yürümesine izin verildi. Gözyaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlanan askerlere balkonlardan yüzlerce vatandaş da el sallayıp selam durdu. Şehit cenazeleri törenin ardından mezarlığa götürülürken, bir grup vatandaş ellerinde bayraklar ve “Bir ölür bin diriliriz” yazılı pankartla E- 5 karayolunu trafiğe kapattı. Sloganlar atan gruba sürücüler de korna çalarak destek verdi. Şehitlerden Yavuz, Edirnekapı, Soylu ise Küçükyalı’da toprağa verildi.

Gökhan’a şiir

Cenaze töreninde tepkiler pankartlara yansıdı. Şehit Er Gökhan Soylu’nun hemşehrileri acılarını, “Gurbetteki Erzurum Şenkayalılar şehidini gururla uğurluyor” yazılı pankartla dile getirdi. Pankartlar arasında Soylu için yazılan şu şiir dikkat çekti.

“Yol gösteren büyük ATAM/ Şehit oldu çevik Gökhan/ Bölünmez, bizimdir vatan/ Rahat uyu şehit GÖKHAN...”

Sevinmeyin binlerce Gökhan yetiştireceğim

Şehit Üsteğmen Gökhan Yavuz’un öğretmen olan eşi Şeyma Yavuz, eşinin tabutunu asker selamıyla uğurladı. Şeyma Yavuz, cenaze töreninde “Sevinmeyin ben öğretmenim. Binlerce Gökhan yetiştireceğim” diye haykırdı.

Giresun şehidini uğurladı

GABAR’DA şehit düşen Piyade Onbaşı Özkan Kılıç için Giresun’un Keşap İlçesi’nde düzenlenen cenaze törenine yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Törende, tek oğlunu kaybetmenin acısıyla ağıtlar yakan anne Emine Kılıç, “Oğlum, canım, beni bırakıp nereye gittin?” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Iğdır tek ses oldu: ‘Hepimiz Erdem’iz

GABAR’DA şehit düşen er Erdem Yüce, memleketi Iğdır’da ’Hepimiz Erdem’iz’, ’Türk- Kürt kardeştir, ayırım yapan kalleştir’sloganlarıyla uğrlandı. İl Jandarma Komutanı Albay Osman Nuri Erkan, “Erdem kaçmadı, korkmadı, yakınmadı. Çünkü o çok ’Yüce’bir ‘Erdem’e sahipti” dedi. Şehidin dedesi, Kore gazisi 83 yaşındaki Cihangir Yüce, “Beni askere alırlarsa torunumun vatani görevini yaparken eksik bıraktığı 2.5 aylık borcunu ödemeye hazırım” deyince herkesi duygulandırdı. Şehit oğlu Erdem Yüce’nin tabutuna sarılı olan Türk bayrağını teslim alan şehit babası Muhsin Yüce, “ Kanımın son damlasına kadar bu bayrağı taşıyıp, saklayacağım. Birlik içerisinde olalım” diye konuştu.





Haberin Devamı