Gazete Vatan Logo

Daha ince, daha hızlı iPad Air

Teknoloji ve iletişim devi Apple, düzenlediği bir tanıtım etkinliğiyle merakla beklenen yeni nesil ürünlerini tanıttı

Daha ince, daha hızlı iPad Air

ABD’li teknoloji devi Apple dünya genelinde 3 yılda 170 milyon sattığı iPad tablet bilgisayarın yeni versiyonu iPad Air ve Retina iPad mini 2 tabletlerini ve retina ekranlı MacBook Pro’yu tanıttı. Apple’ın CEO’su Tim Cook tarafından tanıtılan ve MacBook Air’den esinlenerek iPad Air adını alan yeni tablet bilgisayar, 9.7 inç olan bir önceki versiyonla aynı büyüklükte ekrana sahip. Ancak iPad Air sadece 7.5 milimetrelik kalınlığıyla bir önceki iPad’e göre yüzde 43 daha ince. Ağırlığı ise sadece 453 gram. Yani bir önceki versiyondan yüzde 28 daha hafif olan iPad Air bu özelliyle dünyanın en hafif tam boyutlu tablet bilgisayarı oldu. 2048 x 1536 piksel çözünürlüklü ekrana sahip ve 10 saat pil ömrü var. İpad Air’in kablosuz internet veri aktarım hızı da iki kat artırılmış. 1 Kasım’da piyasaya sürülecek olan iPad Air 499 dolardan satılacak. A7 işlemcili ve retina ekranlı iPad mini 2 ise 399 dolardan satılacak. Retina ekrana sahip olmayan iPad mini 100 dolar indirimle 299 dolara çekildi.

Tim Cook sahneye çıktığında ilk konuşmasında; "ilk haftasonunun sonunda 9 milyon iPhone sattık. Bu şimdiye kadarki en büyük iPhone çıkışıydı. Ürünün çıkışındaki enerji ve heyecan çok büyüktü. İki yeni iPhone'la beraber gelen iOS 7, iPhone'da şimdiye kadar yapılan en büyük değişiklikti. iOS 7'yle gelen en iyi özelliklerden bir tanesi iTunes Radio idi. Sanatçılar iTunes Radio'ya bayıldılar. Justin Timberlake, onu harika buldu ve yeni albümünü çıkardı." diye konuştu.

Şimdi sıra Mac'e yapılacak övgülerde... "Müthiş bir masaüstü ve notebook serisi. Müthiş donanım ve göz alıcı tasarımın OS X ile birleşimi, dünyanın en gelişmiş masaüstü işletim sistemi ve müthiş uygulamalar. Şimdi rakiplerimiz farklı ve kafaları oldukça karışık. Netbookların peşinde koştular, şimdi de PC'leri tabletlere, tabletleri PC'lere sokmaya çalışıyorlar. Bundan sonra yapacaklarını kim biliyor? Bunu bilemeyeceğim, ancak bizim bir odak noktamızın olduğunu söyleyebilirim."


Yeni Mac Pro, şimdiye kadar görülmemiş tasarımı ve güçlü sistemiyle dikkat çekiyor. 2999$ taban fiyatıyla Aralık ayında satışa sunulacak. Mac Pro bir önceki versiyona göre %70 daha az enerji kullanacak.


Yeni iPad’in adı: iPad Air...

Yeni iPad, eski versiyona göre %20 daha ince 7.5 mm kalınlığında, sadece 450 gram ağırlığında. iPad Air, iPad Mini ile benzer kasaya sahip. iPad Air, Apple’ın iPhone 5S’te kullandığı A7 işlemciye sahip. 10 saatlik bekleme süresine sahip. Yeni iPad, Mimo teknolojisiyle 2 kat daha hızlı kablosuz ağ bağlantısına sahip olacak. 499 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

TÜRKİYE'YE KÖTÜ HABER

Yeni iPad Air, 1 Kasım’da birçok ülkede satışa sunulacak. Türkiye ne yazık ki listede yok. Çin ilk kez listede...

Yeni iPad serisi fiyat listesi aşağıdaki şekilde oldu.



Haberin Devamı