Gazete Vatan Logo

Daha 11 yaşındaydı! Kilise tarafından tecavüzcüsüyle evlendirildi

Sherry Johnson, 11 yaşındayken ailesi ve kilise tarafından tecavüzcüsüyle evlendirilmek istendi. Kendisinin hem papaz hem de kilise cemaatinden biri tarafından tecavüze uğradığını ve ilk kızını sadece 10 yaşında doğurduğunu söyledi.

Daha 11 yaşındaydı! Kilise tarafından tecavüzcüsüyle evlendirildi

Sherry New York Times'a verdiği demeçte, muhafazakar Pentecostal kilisesinde kendi yaşıtı birçok genç kızın, yaşlı insanlarla evlendirildiğini söyledi. Bu da genellikle kilisede bulunan ileri yaşlarındaki kişilerin tecavüzleri sonrasında gerçekleşiyordu.

"Beni zorlandı," diye hatırlıyor. Küçük kız hamile kalıyor ve yetkili çocuk makamları olayı araştırıyor. Bu yüzden ailesi ve kilisesi yetkilileri, büyük bir ceza davasından kaçınmanın en basit yolunun bir düğün organize etmek olduğuna karar veriyorlar.

Annesi evlenmek isteyip istemediğini soruyor. Johnson, yıllar sonra "Evlilik nasıldır, Nasıl bir eş gibi davranırım? Bilmiyorum" yanıtı verdiğini ve annesinin "Pekala, Tahminimce evleneceksin" dediğini söylüyor.

Evliliğinden dokuz çocuk sahibi olan Johnson, çocukların bakımını sağlamak için okula devam edememiş. Bir taraftan da maddi sıkıntılarla boğuşan Johnson, o yılları “korkunç bir hayatım vardı” diyerek anlatıyor.
Evliliği sona erdikten sonra yaşadıklarını “Bağışlanmazı Bağışlamak” adında bir kitap haline getiren Johnson’ın hikayesi Florida eyalet temsilcisi Cynthia Stafford çocuk evliliklerinin yasaklanması için bir tasarı hazırlanmasına önayak oldu.

Haberin Devamı

ABD'nin Florida eyaletinde evlilik için bir minimum yaş sınırı bulunmuyor.

Florida'da Tampa'daki bir hükümet yetkilisi, eyalette yasal olmasına rağmen 11 yaşındaki biriyle yapılacak evliliği reddetti. Bu yüzden düğün evlilik izni olan Pinellas bölgesinde yapıldı. İzin belgesi kızın doğum tarihi bulunuyordu ve yetkililer de yaşının farkındaydı.

Johnson, bugün Amerika'daki çocuk evliliğini sona erdirmek için ülke çapında bir hareketin parçası olan "reşit olmayan evlilikleri kısıtlamaya yönelik" bir devlet yasası için kampanya yürütüyor. Bu arada, Florida'da hala 16 yaşında ve daha küçük çocuklar, her birkaç günde bir evleniyorlar.

Araştırmalara göre, 2000 ile 2010 yılları arasında 17 yaş ve altındaki 167 binden fazla gencin ABD'deki 38 eyalette yasal olarak evlendirildiği bildirildi. Ayrıca, Alaska'da 12 yaş altı kız çocukları, Louisiana ve Güney Carolina'da da 14 yaşındaki kız çocuklarının evlendirildiği bildirildi.

Haberin Devamı